Vårrullar med ris recept

Vegetariska vårrullar

Vegetariska vårrullar

Smaka av med soja och blanda medriset. De kan även penslas med olja och läggas på en plåt med bakplåtspapper och ugnsgratineras
Asiatiska vårrullar

Asiatiska vårrullar

Servera medris, soya och sweetchilisås. Krydda med vitlökspeppar och soya. Stek de vårrullar som ska ätas i lite olja tills de får färg
Färska vårrullar och min tur att laga middag.

Färska vårrullar och min tur att laga middag.

Blötlägg rispappret i några minuter, rispappret är väl kanske lite svårare att hitta i små butiker men de blir ju inte gamla så jag brukar packa med mig en påse med kryddor, såser och annat som piggar upp matlagningen
Vårrullar 2.0

Vårrullar 2.0

Servera rullarna rykande heta tillsammans medris samt eventuellt soja och sweet chili sås. Smaka av med eventuellt mer kryddor och rör till sist ner böngroddar
Vårrullar

Vårrullar

Serveras medris och japansk soja. Vik in kortsidan över fyllningenVik in kanterna, pensla resten av filodegen med lite äggvita och rulla ihop till en vårrulleFritera dom i en fritös eller i en stekpanna med några dl oljaVänd när de blivit gyllenbruna och fritera dom en minut till på andra sidan Vårrullar
Vårrullar

Vårrullar

Vi åt samma hemma, medris och alldeles för mycket mörk mushroom soja. Fyllningen kan varieras i det oändliga, med kött och utan
Vårrullar med sötsur dipp

Vårrullar med sötsur dipp

4 Vårrullar 4 port ris, gärna jasminris 280 g böngroddar 1 rödlök ca 300 g morötter 75 g sockerärtor 2 tsk vitvinsvinäger 2 1/2 msk olja salt och peppar ca 400 g kycklingfärs 2 msk japansk soja 270 g filodeg bakplåtspapper 1 msk sesamfrön Sötsur dippsås 1 lime 1 dl hoisinsås 1/2 tsk sambal oelek 1 tsk japansk soja 1 msk sesamfrön Till servering 100 g råkostsallad Lägg till i inköpslistan
Thailänska vårrullar (Po Pia Thot)

Thailänska vårrullar (Po Pia Thot)

Servera med Chilisås och ris. Fritera vårrullarna i olja med neutral smak på hög värme tills de har fått en gyllengul färg
Vårrullar

Vårrullar

Stek köttfärsen med lite salt och peppar tills den blir genomstekt. Ris eller potatismos passar bra till
Vårrullar

Vårrullar

Severas medris eller pansit. Riv morötterna, hacka vitkålen och i med det. Fritera tills vårrullarna får en gyllenbrun färg
Vårrullar som i Hanoi

Vårrullar som i Hanoi

Servera vårrullarna kanske med lite ris, nouc cham dipsås och vanlig sweet chili sås. Min svåger och svägerska fick syn på veckomatsedeln på vårt kylskåp och började snabbt dreggla när de såg att vårrullar fanns med
Vårrullar (lumpia)

Vårrullar (lumpia)

Serveras medris och sötsur sås (soya eller jordnötssås går bra). Stek färsen med soya, piffi allkrydda, lök, morot och grönsakerna, låt sedan färsen svalna

Marias vårrullar

Strimla vitkålen fint, gärna med osthyvel. Till vårrullarna serverades kokt ris och thai sweet chilisås att dippa i och extra creme fraiche för den som inte ville dippa direkt i chilisåsen
Vårrullar

Vårrullar

Servera med Sötsursås och om du vill även ris. En med kycklingfärs och den andra med fläskfärs. Att göra vårrullar är inte alls svårt att göra
Vårrullar

Vårrullar

Servera med kokt ris, soja och sweetchilisås. Blanda i fonden och smaka av med salt, peppar, chili och soja
Vårrullar

Vårrullar

Ganksa poppis för barn att äta med fingrarna så höll tummarna på att det skulle funka, blev halvlyckat, Ellen åt med god aptit iallafall…