Fyll en stor stekpanna med ljummet vatten så går det lätt att doppa hela rispapper i den. Dippsåserna är en som sagt en småhet jordnötssås, en honungssesamsås och en färdig chili-ingefära som passar perfekt till vårrullar
Rispapperrullar är aldrig fel. I mina rullar brukar jag lägga risnudlar och räkor med en marinad på soja, risvinsvinäger, sesamolja, ingefära, chili, vitlök och sesamfrön
Köp vanligt rispapper från ex. 5½msk sötning8cl hett vatten6cl fisksås2tsk risvinäger2msk färskpressad lime2 pressade vitlöksklyftor1 färsk chili finstrimladBlanda allting i en skål och servera som dipsås till vårrullarna. Egengjord Hoisinsås4msk soya2msk jordnötssmör1msk honung2tsk risvinäger1st riven vitlöksklyfta2tsk sesamolja1tsk sriracha hot chili sauce (eller annan het kinesisk chilisås)1nypa svartpeppar. 1 färsk chili finstrimlad
Här kommer ett suveränt recept på vårrullar gjorda med rispapper, perfekt om man käkar glutenfritt. Lägg rispapper i blöt i kallt vatten tills dom blivit mjuka
Servera dom sedan med en vitkålssallad, lite soyaoch thai sweet chili sauceDetta rispapper använde jag till vårrullarna, går att köpas i en asiatisk butik
Färska grönsaker inrullade i rispapper. Till det en asiatisk dipp baserad på japansk soya, fisksås, japansk risvinäger, lime, sesamolja, ingefära och färsk chili med ett par skedar råsocker
Placera rispapper, ett i taget, i en skål med ljummet vatten tills det är mjukt och böjbart. Avsluta med fisksås och tillsätt finhackad vitlök och finhackad chili
Blötlägg ett rispapper i taget i en skål med varmt vatten (några sekunder). ½ röd chili, fint hackad. Vietnamesiska vårrullar passar bra till förrätt, på buffén eller som en liten kvällsrätt