Jag kallar dem vietnamesiska då de görs på rispapper och med betydligt mildare smaker än de thailändska "vanliga" vårrullarna (som vi glutenfria då inte kan äta
Thailändskavårrullar. Det tar inte lång tid att göra dessa färska vårrullar. Hur som helst, denna dag ska jag bjuda på en ny fräsch rätt som kanske är ganska ovanlig för många nämligen Thailändskavårrullar
Vi valde nudelsallad med fläsk, vårrullar, scampi och deras phô och var alla nöjda. När de såg hur besvikna vi var överraskade de oss med en av deras efterätter på menyn, "thailändska churros" som man doppar i kondenserad mjölk
Blev vegetariska vårrullar och en tom yam-soppa med tofu efter servitörens rekommendation. Var lite nervös för att det stod stark i menyn, brukar hålla mig borta från det på thailändska ställen men han försäkrade mig om att det bara var "svenskt starkt, inte thaistarkt"
Fritera sedan vårrullarna (alternativt pensla med olja och tillaga i ugnen) och servera. 1. Skala och strimla morötterna, pressa vitlöken, tärna svampen, rensa och skiva salladslöken och hacka chilin
I dag blev jag sjukt sugen på vårrullar. Hon hävdade att eftersom hon är thailändska så hade hon rätt angående vad som är kutym att blanda i sin fyllning, “bullshit” svarade jag och pressade ner så mycket chili att vi storknade
Manda, Kevin och jag valde att dela på en stor papayasallad Goi du du som förrätt och tre varmrätter vilka var vietnamesiska nudelsoppan Phô bo, vietnamesisk crêpe Banh xeo och Bun thit Ram som är grillat fläskkött och vårrullar serverad med risnudlar, grönsaker och nuoc mam
Sedan kom att glas med destillat utav thailändska smaker, här skojade sommeliern, som annars var rätt torr, till det lite och efter det verkade både vi och vårt serviceteam slappna av lite