Vårrullar vårrulledeg recept

Älskade vårrullar

Älskade vårrullar

Jag tog en stavmixer och mixade hälften, blandade om väl och fick vårrullar med tuggmotstånd, som både hade finfördelade grönsaker och några bitar
Thai vårrullar

Thai vårrullar

Låt vårrulledegen tina under fuktig handduk. Vårrullar kan nu frysas om du inte äter samma dag. Fritera vårrullarna i solrosolja tills de fått en gyllengul färg, Servera på fat med söt chilisås
Vårrullar

Vårrullar

Vårrulledeg hittar man i asiatiska butiker och som tur är så har jag en i närheten. För lite sen gjorde jag vårrullar för första gången
Vårrullar

Vårrullar

Fyllning500 g fläskfärs 0,5 dl matolja 1 krm vitpeppar 2 msk soja 2 msk ostronsås 2 msk strösocker 1 msk klyfta vitlök, pressad 0,5 kg morot 0,5 kg vitkål, riven 0,5 dl matolja 40 vårrulledeg, små ark olja, till fritering chilisås (eller soja till servering)
Små vårrullar med kyckling

Små vårrullar med kyckling

På kvällen däremot smyger suget på att laga mat fram och nyligen gjorde jag supergoda krispiga små vårrullar med kyckling till förrätt
Vårrullar

Vårrullar

Ta fram vårrulledegen, knäck ägget ch lite vatten i en skål, vispa ihop. Kommer ni ihåg dom där svampiga vårrullarna man fick i skolan
Vårrullar med kyckling, chili, citrongräs och koriander

Vårrullar med kyckling, chili, citrongräs och koriander

Ta fram vårrulledegen från paketet och lägg ut några ark i taget framför dig. Fantastiskt goda och krispiga vårrullar med chili, lime, citrongräs och koriander som garanterat gör succé på middagsbordet
Vårrullar med kyckling och svamp

Vårrullar med kyckling och svamp

Täck vårrulledegen med en fuktad handduk. Vårrullar med kyckling och svamp – gör så här. Att dricka till vårrullar Crudo Cataratto Zibibbo Organic 2016, Italien, 79 kr. vårrulledeg, 12,5 x 12,5 cm eller 12 ark 22 x 22 cm. Ingredienser 500 g kycklingfärs 1 msk smör, + 1 msk + 1 msk 2 vitlöksklyftor 1 tsk salt 200 g ostronskivling 300 g vitkål 1 rödlök 2 morötter 0,5 dl ostronsås 2 msk ingefära, riven 1 msk risvinäger 50 ark vårrulledeg, 12,5 x 12,5 cm eller 12 ark 22 x 22 cm Pensling
Frasiga vårrullar med två dippsåser

Frasiga vårrullar med två dippsåser

20-23 ark vårrulledeg, ca 12 x 12 cm 50 g glasnudlar, tunna 250 g kycklingfärs olja, till stekning 150 g vitkål, strimlad 150 g morot, riven 1 klyfta vitlök, stor riven 1 röd chilifrukt, finhackad 1 msk färsk ingefära, riven 1,5-2 msk ostronsås 2 msk japansk soja rapsolja, till stekning/fritering av vårrullarna salt svartpeppar, nymalen
Vårrullar som i Hanoi

Vårrullar som i Hanoi

Vårrullar120 g vårrulledeg, fryst 1 dl glasnudlar, kokta (ca 15 g okokta) 120 g nötfärs (eller fläskfärs) 1 salladslök, strimlad 1 msk färsk ingefära, riven 1 klyfta vitlök, finhackad 0,5 schalottenlök, finhackad 0,5 morot, liten, fint strimlad 2 msk soja 0,25 tsk strösocker 1 tsk maizena majsstärkelse, löst i lite kallt vatten + lite extra som "lim" 0,5 msk chiliolja 4 dl neutral olja, ca att fritera i 15 fina salladsblad 1 knippe grönmynta
Vårrullar med het fruktsallad

Vårrullar med het fruktsallad

16-20 blad vårrulledeg. Blanda alla ingredienser till såsen. Ställ kallt. Blanda alla ingredienser till salladen
Nougatfyllda vårrullar.

Nougatfyllda vårrullar.

2 ark av vårrulledeg fryst. Skär upp nougaten i 2 rektangulära bitar lika stora som ett lillfinger. Lägg det i mitten på ett ark och rulla till en vårrulle
Vårrullar

Vårrullar

Lägg en klick fyllning på vårrulledeg och vik och rulla ihop. Att göra vårrullar är inte alls svårt att göra
Vårrullar -all by my self!

Vårrullar -all by my self!

Men eftersom jag länge tänkt ge mig på att göra egna vårrullar, fick det bli så först innan soffan kallade
Vårrullar med fetaost och spenat

Vårrullar med fetaost och spenat

Vårrulledegen har jag köpt i en asiatisk butik, det är riktigt tunna ark och blir fantastisk gott. Receptet på brödet får ni sen (det blev otroligt gott) för nu ska ni få receptet på mina goda vårrullar som var en del av fredagsmyset