Kokotterna passar lika bra till förrätt som till festlig brunch eller småmys på kvällskvisten. Jag kunde inte motstå de söta vakteläggen - trots priset - och använde dem i kokotterna, som också fick smak av sparris och ost, och med garnering av knaperstekt Serranoskinka
Som liten förrätt räcker soppan till sex - åtta personer, som lunchrätt till fyra. Traditionellt ska det väl ätas sillfrukost eller sillunch, och någon kanske t o m vågar sig på att ta fram grillen ur gömmorna, men jag tycker det passar bra att bjuda på en vårligt grön spenatsoppa med pocherade vaktelägg
Här kom vår förrätt (till vänster) som bestod av ceviche på marinerad röding, emulsion (den här är ett kapitel för sig), picklad rödlök, vitlökskrutonger samt pocherade vaktelägg
vaktelägg. Här kommer alltså receptet på nyårsaftonens förrätt. vaktelägg. Mums. Danne och Max fick sina serverade med västerbottensskinka och melon eftersom de inte tål skaldjur
Lokala vaktelägg från Tjärdalen frågel. Två varianter på vaktelägg - pocherade och kokta - med löjrom och örterRecept för 4 personer8 vakteläggGräslök, en handfull1 msk parmiggianoLöjrom, ca 100 gramÖrter, exempelvis körvel och dill1 msk äppelcidervinägerEgen majonäs, se föregående receptGör så här. Vaktelägg från Tjärdalen fågel/Husmor Recept för 4 personer. 8 vaktelägg