Våra nio vaktelhönor har fram tills nu varit så givmilda att de gett oss drygt åtta ägg per dag. Inläggningar, kryddor eller färdiga konserver spelar inte så stor roll
Lokala vaktelägg från Tjärdalen frågel. Två varianter på vaktelägg - pocherade och kokta - med löjrom och örterRecept för 4 personer8 vakteläggGräslök, en handfull1 msk parmiggianoLöjrom, ca 100 gramÖrter, exempelvis körvel och dill1 msk äppelcidervinägerEgen majonäs, se föregående receptGör så här. * Tina löjromen i en sil om den är fryst* Skölj och hacka alla örterna med kniv* Gör en majonäs och blanda ner parmiggiano och örter (spara gräslök till dekoration)* Koka upp vatten på spisen i en liten kastrull* Koka upp vatten och vinäger i en annan kastrull (absolut inte aluminium)* Koka 4 av äggen i den ena kastrullen i exakt 2,14 minuter (har jag just lärt mig)* Knäck samtidigt övriga 4 ägg i den andra kastrullen. Det är lite pilligt så använd en vass kniv och hacka sönder ägget på mitten, häll i snabbt* Ta upp de pocherade äggen efter 1 minut med en hålslev, äggulan ska rinna ut på tallriken* Lägg ut allt fint på en tallrik och servera. Vaktelägg från Tjärdalen fågel/Husmor Recept för 4 personer. 8 vaktelägg
Tänkte bjuda på ett trevligt litet vegetariskt recept som jag hittade på häromdagen då jag behövde göra något tillbehör till vaktel, fint ska det visst vara =)
Färgade påskägg från höns och vaktel. Bakade ägg med tryffelsalt och massor med grädde. Huvudattraktionen på Londonresan var besöket på Mrs Marmitelover´s Supperclub på påskdagen
Dom små hamburgerbröden är ”hålen” som jag tog ur från hålkakorna jag bakade igår, och äggen dom små söta på toppen är faktiskt vaktelägg, hur gulliga som helst och passande nu till påsk också
Burgaren kostar 295 dollar och är gjord på japansk Wagyubiff ,serverad med smör på tio olika örter och vit tryffel, saltad med ett exklusivt rökt havssalt, toppad med brittisk cheddar ost från James Motgomery, svart tryffel och stekta vaktelägg. 295 dollar och är gjord på japansk Wagyubiff ,serverad med smör på tio olika örter och vit tryffel, saltad med ett exklusivt rökt havssalt, toppad med brittisk cheddar ost från James Motgomery, svart tryffel och stekta vaktelägg