Vaktel ägg recept

Vaktel ägg

Vaktel ägg

Vaktelägg är en riktig delikatess, och nyttiga är de dessutom. Så söta pluttiga små ägg. Det finns massor av recept med vaktelägg
Rökta vaktelägg med störröm

Rökta vaktelägg med störröm

Våra nio vaktelhönor har fram tills nu varit så givmilda att de gett oss drygt åtta ägg per dag. Inläggningar, kryddor eller färdiga konserver spelar inte så stor roll
Porcherade vaktelägg från Tjärdalen med löjrom - sommarens förrätt

Porcherade vaktelägg från Tjärdalen med löjrom - sommarens förrätt

Lokala vaktelägg från Tjärdalen frågel. Två varianter på vaktelägg - pocherade och kokta - med löjrom och örterRecept för 4 personer8 vakteläggGräslök, en handfull1 msk parmiggianoLöjrom, ca 100 gramÖrter, exempelvis körvel och dill1 msk äppelcidervinägerEgen majonäs, se föregående receptGör så här. * Tina löjromen i en sil om den är fryst* Skölj och hacka alla örterna med kniv* Gör en majonäs och blanda ner parmiggiano och örter (spara gräslök till dekoration)* Koka upp vatten på spisen i en liten kastrull* Koka upp vatten och vinäger i en annan kastrull (absolut inte aluminium)* Koka 4 av äggen i den ena kastrullen i exakt 2,14 minuter (har jag just lärt mig)* Knäck samtidigt övriga 4 ägg i den andra  kastrullen. Det är lite pilligt så använd en vass kniv och hacka sönder ägget på mitten, häll i snabbt* Ta upp de pocherade äggen efter 1 minut med en hålslev, äggulan ska rinna ut på tallriken* Lägg ut allt fint på en tallrik och servera. Vaktelägg från Tjärdalen fågel/Husmor Recept för 4 personer. 8 vaktelägg
Min julklapp

Min julklapp

Jag har ett recept på grönkålssoppa och till den ska man ha just vaktelägg och idag hade vi äntligen alla ingredienser
Parmesangratinerad zucchini

Parmesangratinerad zucchini

Tänkte bjuda på ett trevligt litet vegetariskt recept som jag hittade på häromdagen då jag behövde göra något tillbehör till vaktel, fint ska det visst vara =)

Easter brunch hos the Underground restaurant

 Färgade påskägg från höns och vaktel.  Bakade ägg med tryffelsalt och massor med grädde. Huvudattraktionen på Londonresan var besöket på Mrs Marmitelover´s Supperclub på påskdagen

Kinesiskt kök 3

rådjur, hjort, hare, kanin, rapphöns, fasan och vaktel. Man hade mer tid i Kina förr i världen och kunde därför lägga ner mer omsorg på maten

Minihamburgare med miniägg

Dom små hamburgerbröden är ”hålen” som jag tog ur från hålkakorna jag bakade igår, och äggen dom små söta på toppen är faktiskt vaktelägg, hur gulliga som helst och passande nu till påsk också

Dyraste glasspinnen – anspråkslös 24karatare

Burgaren kostar 295 dollar och är gjord på japansk Wagyubiff ,serverad med smör på tio olika örter och vit tryffel, saltad med ett exklusivt rökt havssalt, toppad med brittisk cheddar ost från James Motgomery, svart tryffel och stekta vaktelägg. 295 dollar och är gjord på japansk Wagyubiff ,serverad med smör på tio olika örter och vit tryffel, saltad med ett exklusivt rökt havssalt, toppad med brittisk cheddar ost från James Motgomery, svart tryffel och stekta vaktelägg