Pröva med sticka, den ska vara torr när du drar ut den ur kakan. APELSIN- OCH VALNÖTSKAKA. Detta är en god och annorlunda kaka bakad med både vetemjöl och potatismjöl
Blanda de torra ingredienserna för sig och slå sedan över den lätt svalnade vätskan. De här kakorna höll liv i oss på den långa bussfärden från Stockholm till Göteborg och tillbaka igen igår
Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke och slå över smörblandningen. Basen för de här kakorna är pumpafrön, sesamfrön och torkade tranbär
Smeten kommer att vara rätt torr. Så är det dags för ytterligare ett julrecept, härliga valnötstryfflar som smaksätts med konjak och som sedan doppas i choklad och avslutningsvis rullas i hackade valnötter (eller mandelspån)
Finhacka eller mortla pistage- och valnötter och blanda med resterande torra ingredienser. Idag lägger jag upp ett recept på en hälsosam kaka, bakad med frukt och utan smör
Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten och rör smeten jämn. Choklad och valnötskaka. Det här är en kaka från Hallon och blåbär som har blivit en ny favorit i sommar
Låt den nygräddade kakan svalna lite innan den stjälps upp att kallna under form eller bakduk. Blanda florsocker och likör till en glasyr och häll/ringla över kakan innan servering