Deg25 g jäst [0,5 paket] 350 g mjölk, kall [3,5 dl] 55 g ägg [1] 700 g vetemjöl [11,5 dl] 5-15 g kardemummakärnor, stött [0,5-1 msk] 120 g strösocker [1,3 dl] 110 g smör, rumsvarmt 5 g salt [1 tsk]
Blanda alla ingredienser i en köksassistent eller en bunke för hand till en slät och fin fyllning. Kör alla ingredienser i en köksassistent med krok och arbeta ihop degen långsamt cirka 5 minuter
Ingredienser. Mjöla ner bakytan på bordet och vält ut degen, dela sedan degen på två. Rulla sedan ihop degen till en "rulltårta" och skär av den på mitten
se och det kommer att användas fler gånger av oss. Vaniljbullar(ca 30 st)50 g smör5 dl mjölk50 g jäst 1 1/2 dl socker2 tsk malen kardemumma 1 krm salt ca 15 dl vetemjölFyllning200 g rumsvarmt smör1 1/2 dl socker1/2 dl vaniljsockerTill pensling1 ägg4 msk hackad sötmandel4 msk pärlsocker4-5 tsk vattenGlasyr2 dl florsocker4-5 tsk vattenGör så här1
Rör ner lite av degvätskan i jästen så att den löser sig och tillsätt sedan resten. Idag tänkte jag att ni skulle få ett smaskigt bullrecept, dessa bullarna är några favoriter… Vaniljbullar
Passera krämen genom en sil ner i ett kärl som är placerat i ett iskallt vattenbad. Låt stå i 15 minuter och ta sen upp stången. Grädda vaniljbullarna i 8-10 minuter
Han gör både kanelbullar och vaniljbullar som kan få en att ligga sömnlös på nätterna. Nu blev det två inlägg lite tätt här idag men jag tycker om att lägga upp recepten rätt tidigt på fredagarna så att ni har chansen att planera in och handla ingredienserna ifall ni vill ge er på ett eget försök