Vaniljbullar utan kardemumma recept

Vaniljbullar – recept på extra saftiga bullar

Vaniljbullar – recept på extra saftiga bullar

Så här gör du. 50 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en stor bunke. Mät upp mjölet. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölk och se till att det blir fingervarmt
Saftiga vaniljbullar

Saftiga vaniljbullar

Detta recept ger de i mitt tycke allra godaste och saftigaste vaniljbullarna. Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
Vaniljbullar

Vaniljbullar

Dela jästen i småbitar (smält med lite salt, d. v. s. strö lite salt ovanpå jästen och låt det stå en stund)
Supergoda vaniljbullar

Supergoda vaniljbullar

Man blir ju lätt populärast i familjen när det serveras nybakade bullar. )Dessa bullar blev riktigt drömgoda
Fina vaniljbullar

Fina vaniljbullar

Jäs inte degen, utan kavla ut den , gärna i två delar , direkt på mjölat bakbord. Goda formbullar fyllda med vaniljkräm
Vaniljbullar

Vaniljbullar

Vänta med garnering till serveringen om vaniljbullarna ska frysas. Rör ut jästen i rumstempererad mjölk i en bunke med en visp
Vaniljbullar

Vaniljbullar

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 25 gram jäst 3 dl mjölk 0,5 dl sirap 0,5 tsk salt 100 gram smör , mjukt 1 l vetemjöl Fyllning 100 gram smör 0,5 dl vaniljsocker 1 dl florsocker Garnering 1 st ägg 1 odefinierad pärlsocker Köp receptet
Vaniljbullar

Vaniljbullar

Ca 35 st vaniljbullar. 2 tsk stötta kardemummakärnor (kan uteslutas). Ca 35 st vaniljbullar. 2 tsk stötta kardemummakärnor (kan uteslutas)
Kalljästa vaniljbullar

Kalljästa vaniljbullar

Kalljästa vaniljbullar (ca 12 st). Hej vänner – det var ett tag sen sist. Livet kom i kapp – förkylningar, jobb, skola och annat hopade sig så datorn har knappt varit igång senaste veckan…