Servera pannacottan med. avsvalnad rabarberkompott och hackat mandelkrisp. rabarberkompotten i en kastrull och koka försiktigt ihop i 5 minuter tills rabarbern är mjuk
(Mängden strösocker beror på hur sur rabarber man har och hur syrlig rabarberkompott man vill ha. Gelatinet smälter direkt och det bör endast ta ca 30 sekunder tills det smält och blandats med grädden. När rabarbertoppingen är ljummen, tar ca 30 min i rumstemperatur, kan du skeda upp den ovanpå vaniljpannacottan
Lägg frön och stång i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Vaniljstången spar du i en burk med socker så får man riktigt vaniljsocker till framtida bakning
Recept. Magnus Stentagg. lör, 2013-11-16 21. 09. 5. 4h 0min. (0). Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstängerna på mitten och skrapa ur fröna och lägg ner dem i sockret och rör runt
Vaniljpannacotta, jordgubbar och rabarberkompottmed rosenvattenDen här desserten kom till en dag då jag hade tänkt göra ett nytt försök på min födelsedagstårta, men det visade sig att jag inte hade tid att göra den
Idag firar vi det med en makalöst god vaniljpannacotta som jag gjorde när jag kom hem från skolan. Pannacottan toppades med en rabarberkompottmed smak av stjärnanis och vanilj