En krämig vaniljpannacotta går alltid hem men det som gör den så extra god är de karamelliserade äpplena på toppen som jag stekt på låg värme med smör, kanel och råsocker
Jag älskar pannacotta och här har vi egentligen en klassisk vaniljpannacotta som endast är toppad med karamelliserade äpplen men äpplena gör att den klassiska desserten höjs till en juldessert
Dekorera med en äppelskiva och citronmeliss. 12 st äpplen. 2 st äpplen Granny Smith 2 msk florsocker 1 msk citronmeliss hackad 0. 5 dl crème fraîche Garnera med. 1Blanda smält gelatin med 1/2 dl av yoghurtblandningen och rör sedan ner i bunken med resten av yoghurtblandningen. 1Skölj, torka och kärna ur äpplena. 1Lägg de frysta äppelbitarna i skålen till matberedaren med kniven monterad
Skala, kärna ur och tärna äpplena i cm-stora bitar. Den här vaniljpannacottan hittade jag i boken Mat och Vin för några år sedan och den har fått följa med mig sedan dess
Vaniljpannacottamed steka äpplen och havrecrunch. GÖR SÅHÄR ->Vaniljpannacotta. Dela och skala äpplena och lägg i en stekpanna tillsammans med socker, vaniljsocker, kanel, kardemumma och vatten
Den kvällen blev det vaniljpannacottamed limemarinerade jordgubbar till dessert. Tänkte komma med ett litet recept på en så god varm sallad som man kan ha till kött eller vad man vill