Extra plus att det är en dessert som går så snabbt att göra och går att förbereda under dagen. Jag älskar pannacotta och här har vi egentligen en klassisk vaniljpannacotta som endast är toppad med karamelliserade äpplen men äpplena gör att den klassiska desserten höjs till en juldessert
Lyft kastrullen från värmen, tillsätt bikarbonat och blanda snabbt. Olika sorters pannacotta har ju figurerat på bloggen tidigare, men jag tycker att det är en perfekt dessert om man förbereda några timmar innan
Den som vill kan givetvis hoppa över saffran och får då en vanlig vaniljpannacotta istället. Få desserter är så snabblagade och omtyckta som pannacotta
Crêpesen lyckades jag dock inte fånga på bild, de försvann ner i elevernas magar snabbt som ögat. Vaniljpannacotta med hallonsås, 4 stora portioner2 gelatinblad3 dl grädde1 dl mjölk0,5 dl socker1 vaniljstångLägg gelatinbladen i blöt i lite kallt vatten i ca 5 minuter
Häll jordgubbssåsen ovanpå lagret med vit choklad- och vaniljpannacotta. Det går ganska snabbt för pannacotta att stelna så än är det inte för sent till kvällen…
Om du gör det här i förväg, kan man om man vill hetta upp dom lite snabbt i micron före servering eller så steker du äpplena precis för du ska servera dem
Detta är ett perfekt recept då du behöver göra en efterrätt snabbt. Dock tar det minst 6 timmar i kylskåp innan den är ätbar, men räknar med ca 10 minuter för själva proceduren
Vill du att det ska gå lite snabbare ställer du bunken i kylskåpet. Pannacotta är en otroligt tacksam efterrätt som kan förberedas i god tid innan och man kan variera den på många olika sätt