En favorit är en kallrörd, med vispgrädde, äggulor och socker, men den blir ju ”något” mäktig och kalorität ibland… Vill man ha en god vaniljsås så görs ju den främst (eller helt) på mjölk och det är ju dessutom gott att variera sig
Supergod vaniljsås, hyfsat enkel att göra själv. Koka upp under omrörning i några minuter. Häll äggsmeten i gräddmjölken och låt det sjuda på svag värme i några minuter under omrörning, det får inte KOKA, då skär sig såsen
Råder dig att inte köpa sådan färdig vaniljvisp eller vaniljsåspulver från butiken för efter att du smakat på hemgjord vaniljsås/visp, ja då vill du inte äta något annat längre
Att göra egen vaniljsås påminner ju mycket om att göra egen glass eftersom man värmer gräddmjölk, vispar ägg och socker och sedan blandar det hela, kokar upp och låter det svalna
Se till att såsen inte kokar, då kan den skära sig och det kan även göra att det bränner fast. Inbillar mig att det bidrog till attvaniljsåsen blev väldigt len och krämig
Att göra sin egen vaniljsås är faktiskt inte alls särskilt krångligt och det lilla extra besväret jämfört med att blanda fabrikspulver med mjölk är väl värt det när man smakar
Koka upp och drag av från platta. till jag såg att jag bara hade 6 ägg. den blev så bra att nu kommer jag alltid ta 6 ägg istället för 8. Så 8 port vaniljsås. 8 port vaniljsås
(Skulle såsen fortfarande kännas tunn kan du låta det komma några bubblor till, men tanken är inte att såsen ska stå och koka, för då kan den skära sig sen