Vaniljsås gelatin jordgubbar recept

Jordgubbstårta med smörkola

Jordgubbstårta med smörkola

Blanda vaniljsås, vaniljkvarg och kolasås med en visp. Låt cirka en deciliter av jordgubbspurén koka upp och smält gelatinbladen i purén
Jordgubbsmousse, lättlagad

Jordgubbsmousse, lättlagad

Vispa vaniljsåsen hårt. Ta upp gelatinbladen och smält dem i limesaften i en liten kastrull på svag värme

Ett sött slut på fruktsäsongen

Servera med mjukrörd vaniljglass, vaniljsås eller lättvispad grädde. Blanda det smälta gelatinet med vin- och saftblandningen
Fraisier classique

Fraisier classique

Du gör nu en klassisk crème anglaise, helt enkelt som en vaniljsås men med körvelblomssmak där vi bytt ut mjölken mot körveblomssirapen
Tonkamousse saffranskokta päron

Tonkamousse saffranskokta päron

Du gör nu en klassisk crème anglaise, helt enkelt som en klassisk fransk vaniljsås. Lägg också gelatinblad i blöt i kallt vatten
Moussetårta: rabarber, jordgubbar & vaniljmousse

Moussetårta: rabarber, jordgubbar & vaniljmousse

Du gör nu en klassisk crème anglaise, helt enkelt som en klassisk fransk vaniljsås. Lägg gelatinblad i kallt vatten så att det hinner ligga minst tio minuter innan det ska användas
Somrig choklad & jordgubbstårta

Somrig choklad & jordgubbstårta

Dra bort kastrullen från plattan & lägg i gelatinbladet. Tårtan är insvept i en härlig chokladfrosting & som bilden visar toppad med färska jordgubbar
Sommartårta med jordgubbssylt och hallon

Sommartårta med jordgubbssylt och hallon

Vispa vaniljsåsen och tillsätt iMat med det smälta gelatinbladet i. ½ gelatinblad. Skiva jordgubbarna på höjden och spara alla hela fina skivor till dekoration

Gräddtårta ala Carita

Rör ihop creme fraiche, vaniljsås, socker och vaniljpulver. Rör ner gelatinet i vaniljröran, låt svalna

Mousser av olika slag

Rör ihop crème fraiche, vaniljsås, socker och vaniljsocker. blötlägg gelatinet. (kan bytas ut mot blåbär, jordgubbar, björnbär)
Pêchier – en moussetårta!

Pêchier – en moussetårta!

Lyft upp gelatinet ur sitt vatten och lägg det i vaniljsåsen. Du gör nu en klassisk crème anglaise, helt enkelt en vaniljsås som är basen i denna goda efterrätt
Fraisier – fransk jordgubbstårta

Fraisier – fransk jordgubbstårta

Du gör nu en klassisk crème anglaise, helt enkelt som en vaniljsås men med körvelblomssmak där vi bytt ut mjölken mot körveblomssirapen