Inbillar mig att det bidrog till att vaniljsåsen blev väldigt len och krämig. Och det är alltid lite kul att skryta om att man gjort vaniljsåsen från scratch och smaken blir en helt annan sak
Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll med äppelpaj och hemmagjord, kallrörd vaniljsås
Även om det är rätt så gott med en köpt vaniljsås så slår det ju inte en hemmagjord (och man slipper alla tillsatser) så testa detta recept om ni inte gjort hemmagjord innan
Nybakad äppelpaj med hemmagjord vaniljssås. Glutenfri äppelpaj med havretäcke och egengjord vaniljsås. Idag bakade jag och en elev följande paj äpplen plockade direkt från äppleträdet utanför skolbyggnaden och rörde i hop en vaniljsås därtill enligt ett recept av Roy Fares
Det är busenkelt och sedan är det ju så grymt gott med riktig, hemmagjordvaniljsås. Nu när det är bärsäsong bakas många pajer och vaniljsås är nästan ett måste att ha till
Lägg plattan på svag värme, lägg i äggulorna en efter en samtidigt som man vispar såsen kraftigt (med elvisp om du vill) så att den tjocknar, när alla äggulor är i kastrullen och såsen har fått en bra konsistens (ungefär som vaniljsås) så tar man bort kastrullen från värmen och ställer den på en fuktig wettex-trasa