En favorit är en kallrörd, med vispgrädde, äggulor och socker, men den blir ju ”något” mäktig och kalorität ibland… Vill man ha en god vaniljsås så görs ju den främst (eller helt) på mjölk och det är ju dessutom gott att variera sig
Ta bort från plattan och vispa såsen kall. Att göra sin egen vaniljsås är faktiskt inte alls särskilt krångligt och det lilla extra besväret jämfört med att blanda fabrikspulver med mjölk är väl värt det när man smakar
Glöm pulver Marsan, har du bråttom testa denna vaniljsåsenca 5 portioner1 ekologiskt ägg2 msk ekologiskt strösocker2 dl lättvispad grädde1/2 vaniljstång eller1 tsk vanilla pulvervispa ägg, vanilj och socker vitt och pösigtBlanda i den lättvispade gräddenStäll kallt en stundenkelt eller hur
Vispa såsen kall. Servera kakan - gärna lite ljummen fortfarande - med hemgjord vaniljsås. Den gör du så här, och den är en mittemellanvariant mellan lyxig och vardaglig vaniljsås
Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll med äppelpaj och hemmagjord, kallrördvaniljsås
Jag tycker ni ska testa att göra vaniljsåsen, himla enkelt och så gott. Vaniljsås. Jag tycker ni ska testa att göra vaniljsåsen, himla enkelt och så gott