Vispa ihop äggulorna medmaizena och resterande socker. En favorit är en kallrörd, med vispgrädde, äggulor och socker, men den blir ju ”något” mäktig och kalorität ibland… Vill man ha en god vaniljsås så görs ju den främst (eller helt) på mjölk och det är ju dessutom gott att variera sig
Knäck två ägg och häll i äggulorna i grädden ihop med sockret och maizena. Även om det är rätt så gott med en köpt vaniljsås så slår det ju inte en hemmagjord (och man slipper alla tillsatser) så testa detta recept om ni inte gjort hemmagjord innan
En portion med norrlands guld och krämlig vaniljsås. Vaniljsås. Det är precis vad jag känner när andra bloggare börjat med både safter och pajer på rabarber, och jag har hagel som hamrar ner utanför fönstret
Istället för kolasås och glass gjorde jag en öppen version av skånsk äpplekaka medvaniljsås (ok, på vissa bilder kan man ju tro att det är vaniljsåsmed äpplen som serveras men det är gott medvaniljsås