Här kommer ett recept vi testade igår på en otroligt god vaniljsås från Myllämäkis såsbok som jag lovar är så mycket godare än de färdigköpta i affärerna
Nu tog jag snabbvägen med marsanpulver, men vill du göra dig det lilla extra besväret med att vispa ihop din egna vaniljsås så kommer här ett recept på en snabb vaniljsås
Jag har i några dagar försökt få till den perfekta vaniljsåsen. Så här i semestertider så äts det en hel del paj i de svenska skogarna och jag bestämde mig därför för att göra en vaniljsås
vispad grädde, vaniljsås, kanelglass eller vaniljglass. (Kastrullen ska INTE värmas på något mera under resterande delar av receptet men jag använder den för att blanda ihop resten av ingredienserna för att slippa diska fler kärl
vispad grädde, glass eller vaniljsås. Smält smöret på svag värme. När drygt hälften har smält, ta bort kastrullen från värmen och låt resten svalna av befintlig värme