Det lär vara en smaksak hurmycket lakritssmak man gillar. 2 tsk vaniljextrakt (2 tsk vaniljsocker går också bra). 2 tsk vaniljextrakt (2 tsk vaniljsocker går också bra)
Vi åkte med den relativt nya båten Viking Grace som var hur fin och fräsch som helst. Jag tyckte att det blev så himla mycket brownies i Manuelas recept, och jag ville ha lite färre bitar så därför gjorde jag ett eget recept
I det tredje glaset mäter du upp mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Eventuellt kan det behövas lite mer marsanpulver, detta beror på hur vattniga jordgubbarna är vilket gör att fyllningen blir lite lösare i konsistensen när dom blandas ner
Den är en helt vanlig rund sockerkaka, delad på mitten när den fortfarande är varm och i hälls en fyllning på smör, mjölk och vaniljsocker som gottar till sig i mitten
Blev inspirerad av en burk på ICA där det fanns en färdig mix av torra ingredienser och en instruktion hur man skulle göra för att få till kakor av dessa
Men nu ska jag ge er det stora avslöjande om hur jag bakade i mina ögon perfekta macaroner. Att baka på åldrad äggvita, fransk maräng, italiensk maräng, macaronmatta, dubbla plåtar, olika lägen i ugen, rör mycket, röra lite osv
Prova baka ni också, ni kanske gillar dom lika mycket som David och Molly. 3 ägg ( rumstempererade ) sedan beror det ju på hur varmt man har i rummet, inte kylskåpskalla i alla fall. 1 tsk frön från vaniljstång / vaniljextrakt /vaniljsocker. 3 ägg ( rumstempererade ) sedan beror det ju på hur varmt man har i rummet, inte kylskåpskalla i alla fall. 1 tsk frön från vaniljstång / vaniljextrakt /vaniljsocker
Rör ihop gräddfil, socker ägg och vaniljsocker. Annars var det en lugn och skön fredag, jag fick i och för sig hem ett paket, så lite julafton var det allt och hur glad blir man inte på en skala när allt passar och man slipper det där omständliga med att skicka tillbaka
ett riktigt bra vaniljsocker/vaniljextrakt när ni bakar. Hur många nördpoäng får man för det. Det ger en mycket kraftigare vaniljsmak än det där trista kritvita pulvret som knappt smakar vanilj alls, det vill säga vanillinsocker (vanillin är ett smakämne framställt på syntetisk väg)
Mycket fnissigt. - Smör att smörja in formen med- 7½ dl vetemjöl- 1½ tsk bakpulver- ½ tsk salt- 225 gr smör, rumstempererat - 2½ dl strösocker- 2½ dl råströsocker- 3 stora ägg- 2 tsk vaniljsocker (i originalreceptet skulle man ha 2 tsk vaniljextrakt eller vaniljessens)- 2½ dl hackad blockchoklad (i originalreceptet chocolate chips)- 2½ dl hackad gräddkola/fudge (i originalreceptet butterscotch chips)Hur gör man. 4) Tillsätt ett ägg i taget och vispa, rör sedan i vaniljsocker. 2 tsk vaniljsocker. 2 tsk vaniljextrakt eller
I det tredje glaset mäter du upp mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Receptet och beskrivning på hur man gör tårtan hittar du längre ner i inlägget