Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Blanda vattnet och det smälta smöret och häll sedan ner i mjölblandningen och vispa kraftigt tills alla ingredienser har blandat sig
Rör ihop smör, socker, salt och karamelliserad mjölk. De här kakorna får sin goda kolasmak av karamelliserad mjölk, alltså färdigkokt kondenserad mjölk
Blanda sedan smör, socker, mjöl och vaniljsocker till en smulig massa. Dela smöret i tärningar. Varva smulor, grädde, jordgubbar och karamelliserad mjölk i glas
Blanda ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver och till sist mjölkblandningen. Bryn smöret i en kastrull på hög värme och rör om tills det blir en brun vätska, häll i mjölken och låt det svalna
Rör samman äggsmet med torra ingredienser, och tillsätt brynt smör och mjölk och det rivna äpplet. Receptet jag använde mig av, var inget annat än ett vanligt sockerkaksrecept, men bytte ut en del av mjölet mot mandelmjöl och rev ner ett äpple i smeten