Jag använde hela skivor på kanterna, men de stack upp lite ovanför de andra bullarna. Resultatet är en fastare fyllning som ändå går att bre och som inte pressas ur bullarna när man skär dem eller rinner ur under gräddning
Därefter strödde över en aning strösocker (man kan också ta vaniljsocker). Men istället för att göra lussekatter kavlade jag ut degen, bredde på ett lager smör, rev över mandelmassa (snåla inte med smöret och mandelmassan)
Knäck äggen i en bunke, tillsätt strösocker, vaniljsocker och salt, rör om tills den är slät. Sätt bullarna i en smord form ( gärna lite större typ muffins form)
Antingen testar man att grädda kanelbullarnapå ett nytt vis eller så kan man testa en ny fyllning. Såg att det var något bullmärke som haft i dajm i bullarna och jag tyckte det lät både gott och roligt
Om du vill baka bullarnapå lördagen ska du sätta igång på torsdagkvällen. Jag tyckte kanske bullarna var lite torra andra dagen, men Lisa säger att kanelbullar per definition är lite torra andra dagen
Blanda ägg, vatten och salt och pensla påbullarna. Har ju haft vildjäst stående i kylen, har länge tänk baka på den men så har det inte blivit av, men så blev jag himla sugen på att baka kanelbullar och då passar det ju bra att testa på vildjästen
Dela fyllningen i två delar och lägg en liten klick i botten på varje form. Tryck ner resten av fyllningen i mitten av bullarna (går lätt med två teskedar)
Mortla saffran, muscovadosocker och vaniljsocker med whiskyn och häll ner i fördegen. (Självklart kan bullarna även bakas utan bakmaskin, men det kräver lite armstyrka
Mortla saffran, muscovadosocker och vaniljsocker med whiskyn och häll ner i fördegen. (Självklart kan bullarna även bakas utan bakmaskin, men det kräver lite armstyrka
Strö på vad du vill (här använde jag råsocker) och skjutsa in bullarna i ugnen. Jag tog upp degen på bänken och slog ihop den till ett litet paket, så fick den ligga och jäsa så, men den kan förstås jäsa i bunken också