Rabarberpaj med enkelvaniljsås. Vaniljsås. Vaniljsås. Låt pajen bli ljummen och ha kall vaniljsås till. 2 äggvitor. 2 äggulor. Vispa äggvitor, några droppar ättika och 1 dl socker till hårt skum, vispa hastigt in resterande 1/2 dl socker och bred ut massan ovanpå pajen. 2 äggvitor. 2 äggulor
1 sats Fyllning 5 äpplen (fasta, syrliga) 1 dl socker 1 msk kanel Pajdeg 1 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 dl socker 100 g smör eller margarin Till servering glass eller vaniljsåsLägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Servera med lättvispad grädde, glass eller vaniljsås. Degen ska inte hänga ihop utan vara smulig. Skala äpplen och ta bort kärnhus, skär äpplen i tunna klyftor och lägg dem i formen