Tryck ut degen i valfri form - jag använde mig av en vanlig sockerkaksform med avtagbara kanter, för att jag sedan vid servering skulle kunna avlägsna kanterna och ha en ”fristående” tårta, så att säga
"Som vanligt". Värm upp citron- och limesaften och smält gelatinet i saften. Jag blev sugen på cheesecake, speciellt med citronsmak då vi fick det för ett tag sedan hemma hos några vänner
Jag tycker de där vanlig finska vilda blåbären är godare och ger mera smak. Lite för lös blev den, men i receptet nedan så har jag tillsatt lite mera gelatin
Till Neos kalas hade han önskat sig en cheesecake ist för en vanlig tårta. Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta
Ta kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och tillsätt dem. Drottningcheesecake – syrlig ostkaka på klassisk digestivebotten med gräddad färskostfyllning smaksatt med vanilj och citronskal, garnerad med hallon och blåbär under skimrande röd hallongelé
Inte lika mycket söl som med vanliga tortillas. Mini Bookmakers var det länge sedan vi åt och varför kanske inte gotta i en cheesecake med smak av passionsfrukt
I detta receptet har jag använt vanligtgelatin men det går även att använda agar agar som är ett växtbaserat geleringsmedel för dem som inte vill äta gelatin
Det går också bra att använda en vanlig pajform med löstagbar kant. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull