Varför blir min maräng mjuk recept

Konsten att fylla en tårta

Konsten att fylla en tårta

Eller varför inte ha den som fyllning i tårta. Jag silar alltid, vill helst ha min kräm eller mousse riktigt fina men kan tänka mig att dem blir riktigt goda utan att man silar
Tips på efterrrätter till nyårs

Tips på efterrrätter till nyårs

Varför inte en efterrättsdrink. Är grädden för hårt vispad blir moussen grynig. Koka upp grädden på svag värme, skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, låt både frön & stång sjuda i några minuter med grädden
"Mirakel" vaniljkaka

"Mirakel" vaniljkaka

Varför. Ha bakplåtspapper i botten i varje fall så det blir lätt att ta ut kakan sen. Min mamma hade magiska fingrar
Kalasmånaden har börjat

Kalasmånaden har börjat

Som jag skrivit tidigare så kräver jag inte att det ska finnas LCHF-dopp på kaffebordet, men jag blir alltid extra glad när någon bemödat sig att tillverka något bara för min skull
Macarons för den blodtörstige

Macarons för den blodtörstige

Varför genomgår jag allt detta jobb för en liten kakas skull. Ugnen får inte vara för varm för då blir macaronsen bruna, men är ugnen för kall blir de inte genomgräddade
BANANKAKA MED MANDELMASSA

BANANKAKA MED MANDELMASSA

Tänk er mango/äpple/ingefära eller kanske så enkelt som äpple/morötter eller varför inte broccoli/lime/gurka/palsternacka

Den maffigaste summeringen i mannaminne

Kanske fick jag en överdos av potatis under min uppväxt, jag finner i alla fall ingen annan rimlig förklaring till varför jag år efter år förskjutit denna lilla knöl
Marängtårta med lemoncurd

Marängtårta med lemoncurd

Jag förstår inte varför. Jag tycker att det är svårt med maräng ibland för oftast så blir den vit och sådär frasig utanpå och seg inuti som man vill ha den men trots att jag använder samma recept och gör på samma vis får den ibland lite färg, blir ljust brun och mest seg och mjuk

Chokladfondant

vaniljglass, eller varför inte en ljuvlig dadelparfait (recept finner du här på Katinkas Kitchen). Jag anser att resultatet blir bäst när de hela äggen vispas och de separata tilläggs-äggulorna rörs ner i chokladsmörblandningen, precis som i mitt recept på fransk chokladmousse
Macarons med blåbär och vanilj!

Macarons med blåbär och vanilj!

Anledningen till varför jag köpt hem en burk blåbärspuré (från barnmatshyllan) minns jag inte och det var väldigt nära att jag donerat den till min söta brorsdotter, som är den enda jag känner i rätt ålder för barnmatsburkar
Marängswiss med jordgubbar & vaniljgrädde

Marängswiss med jordgubbar & vaniljgrädde

Varför inte göra en stor skål med marängswiss att bjuda gästerna på.  Att göra egna maränger är superenkelt och blir så mycket godare än att köpa färdiga
Torkade Lingon - Dried Lingonberries

Torkade Lingon - Dried Lingonberries

Eller varför inte använda dem i karamelltillverkninen under jul. Om ngn dag ska jag också visa vad man kan göra med torkade lingon kring jul, det blir något sött och gott, så mkt kan jag säga