När sommardagarna är så varma som de har varit den senaste tiden kan jag inte laga mat. Både skinkan och fetaosten bidrar med varsin unik sälta som gifter sig fint och smakar fantastiskt en varm sommardag
Ciabatta på vetesurdeg. Jag testade att tillsätta ett par matskedar peppad surdeg innan steg 2 och lät degen stå lite längre och lite varmare under steg 1
Ställ sedan in ytterligare några minuter så att räkorna blir varma och smöret fortfarande bubblar. bröd för 2 personer, exempelvis ciabatta eller surdegsbröd. bröd för 2 personer, exempelvis ciabatta eller surdegsbröd
En del av degen bakade jag ut till vridna portionsbröd och en del till något som ska likna ciabatta. 5 dl vatten, 40 C varmt. Hela degen räcker till 10 ciabattaliknande bröd eller till ca 14 vridna bröd. Jag gjorde hälften av varje, alltså 5 ciabatta och 7 vridna bröd. 5 dl vatten, 40 C varmt
I med mackan och fräs tills den är varm. Skär ciabattan i två delar. Svamp- och ostmacka2 st2 ciabatta200 g färska champinjonersmörmjöl1/4 grönsaksbuljongtärning0,5 dl vatten1 klick creme fracihesalt och pepparduetto-ost eller gräddädelSkär svampen i lagom stora bitar. 2 ciabatta
Ytterligare en variant på en varm macka. 1 bit ciabatta eller baguett. Mackorna går att värma i efterhand, men är givetvis inte alls lika goda som när de är nygjorda… 1 bit ciabatta eller baguett
Vänd ner räkor och bönor och låt allt bli varmt utan att koka. Jag serverade här med ciabatta som jag delade, rostade lite i ugnen och gned sedan snittytan med en vitlöksklyfta