Om såsen inte ska användas genast sätter du behållaren i ljummet men inte för varmt vatten. När det gäller recept på klassiska franska såser ska man inte uppfinna hjulet utan helt enkelt gå till matbibeln Det goda franska köket av Julia Child & Co
Det är inte helt lätt att varmhålla en Hollandaise, jag tycker den skär sig alldeles för lätt. Den görs på varma äggulor som smaksätts med citron vari smält smör vispas tills man har en ljuvlig emulsion av ren smaklycka
TipsDu kan göra äggsmeten direkt på spisvärmen också utan vattenbad men måste då vara lite mer försiktig med värmen så inte äggkrämen blir för varm och därmed förvandlas till äggröra
Även viktigt att smöret inte är för varmt. Vid serveringen så lägger du spenaten ovanpå brödet, sedan skinka / lax och ett ägg ovanpå och toppa med hollandaisesås, lite salt och peppar
Servera genast eller håll krämen varm över ljummet vattenbad fram till serveringen. Hollandaisesås. Lägg kokt potatis vid sidan och ringla såsen runt om rätten
Håll såsenvarm över ljummet vattenbad fram till serveringen. När äggkrämen tjocknat, passa noga och vispa hela tiden, ta kastrullen från värmen och vispa ner det rumsvarma smöret klickvis
Häll sakta i det hela ägget i den varma lagen och forma till detmed hjälp av två skedar. Rosta levainskovorna i lite olivolja, lägg på den rökta laxen, det ljumna pocherade ägget och avsluta med hollandaisesåsen
Arrangera på varma tallrikar. blomkålspiren, pilgrimsmusslorna och hollandaisesåsen. Här kan du välja mellan att göra egen Hollandaise eller att köpa en färdig