Varm hollandaise sås recept

Bästa såsen för strikt lchf!

Bästa såsen för strikt lchf!

Ta gärna den av plattan lite innan eftersom processen fortsätter ett tag eftersom smöret är så varmt
Hemgjord hollandaise

Hemgjord hollandaise

Om såsen inte ska användas genast sätter du behållaren i ljummet men inte för varmt vatten. När det gäller recept på klassiska franska såser ska man inte uppfinna hjulet utan helt enkelt gå till matbibeln Det goda franska köket av Julia Child & Co
Handvispad Hollandaise – liten såsskola

Handvispad Hollandaise – liten såsskola

Det är inte helt lätt att varmhålla en Hollandaise, jag tycker den skär sig alldeles för lätt. Den görs på varma äggulor som smaksätts med citron vari smält smör vispas tills man har en ljuvlig emulsion av ren smaklycka
Vegansk hollandaise

Vegansk hollandaise

Med det sagt ska det bli väldigt spännande att se vad man kan göra med tekniken som nu möjliggör tillagning av varma växtbaserade emulsionssåser
Lisas smörsås: Hollandaise

Lisas smörsås: Hollandaise

TipsDu kan göra äggsmeten direkt på spisvärmen också utan vattenbad men måste då vara lite mer försiktig med värmen så inte äggkrämen blir för varm och därmed förvandlas till äggröra
Torskrygg med hollandaise och spenat

Torskrygg med hollandaise och spenat

Servera genast eller håll krämen varm över ljummet vattenbad fram till serveringen. Hollandaisesås. Lägg kokt potatis vid sidan och ringla såsen runt om rätten
Sparris med lättgjord hollandaise

Sparris med lättgjord hollandaise

Håll såsenvarm över ljummet vattenbad fram till serveringen. När äggkrämen tjocknat, passa noga och vispa hela tiden, ta kastrullen från värmen och vispa ner det rumsvarma smöret klickvis
Rostad levain med rökt lax, pocherat ägg och Hollandaise

Rostad levain med rökt lax, pocherat ägg och Hollandaise

Häll sakta i det hela ägget i den varma lagen och forma till detmed hjälp av två skedar. Rosta levainskovorna i lite olivolja, lägg på den rökta laxen, det ljumna pocherade ägget och avsluta med hollandaisesåsen

Påskmat LCHF

Doppa formen i varmt vatten och lägg upp på en spegel av hallonsås. Spola en sked i varmt vatten och forma moussen till ägg
Laxkotlett med myntahollandaisesås

Laxkotlett med myntahollandaisesås

Håll dem varma. Laga eller värm såsen enl anvisning på förpackningen. 1 eller 2 påsar beroende på hur mycket sås man vill ha. 1-2 påsar hollandaisesås
Gammeldags Ägg Benedict

Gammeldags Ägg Benedict

Se till att ytan på ägget inte är för varmt eftersom såsen annars rinner av ägget och riskerar att skära sig vid äggytan