Varm kinakål recept

Dagens recept: Osso Bucco med kinakål

Dagens recept: Osso Bucco med kinakål

Det använder vi också här, men vi varierar rätten med kinakål och örter. Hacka löken, riv moroten på grova sidan av rivjärnet och hacka även kinakålen
Vårrullar

Vårrullar

300g kycklingfärs2tsk soya2msk vegetabilisk olja2st rivna vitlöksklyftor½st finhackad röd chili1msk riven ingefära1,2dl strimlade bambuskott230g riven morötter1,2dl hönsbuljong5dl strimlad kinakål20st TYJ Springroll pastry100g risnudlar (blötlagda)1st ägg för penslingOlja till fritering. Blanda i risnudlar och kinakål och rör hela tiden i ca 1 minut. 5½mss sötning8cl varmt vatten6cl fisksås2tsk risvinäger2msk färskpressad lime2 pressade vitlöksklyftor1 färsk chili finstrimladBlanda allting i en skål och servera som dipsås till vårrullarna. 5dl strimlad kinakål. 8cl varmt vatten
Dumplings med färs och ingefära

Dumplings med färs och ingefära

35 st Fyllning 3 blad kinakål 500 g fläsk- eller nötfärs 1 dl hackad salladslök 2 msk hackad ingefära 1 tsk salt 1 tsk strösocker 1 msk soja några droppar sesamolja 1 msk potatismjöl Dumplingdeg 3 dl hett/varmt vatten 7 dl vetemjöl 1 - ca 2 msk rapsolja (till stekning) Dippsås 4 msk japansk soja 3 msk strösocker 4 msk risvinäger 2 tsk riven, färsk ingefära 1 finhackad vitlöksklyfta 2 tsk sesamolja ev finhackad chili Lägg till i inköpslistan
Färska vårrullar

Färska vårrullar

blötlagda i varmt vatten och ordentligt utkramade. 1 huvud vanlig grönsallad (ej isberg eller kinakål)
Vårrullar med färsfyllning

Vårrullar med färsfyllning

Hacka kinakålen och tillsätt den till köttblandningen. Nu har ju solen tittat fram också, riktigt härlig efter 2 veckors regnande och det har blivit lite varmare i luften igen. 200 gr kinakål. 4-5 vårlökar 200 gr kinakål
Sesampanerad kyckling med nudelsallad

Sesampanerad kyckling med nudelsallad

Pak choi är en ny aktör i vårt kök som vi har provat lite den senaste tiden, den gör sig riktigt bra i varma sallader som denna vi bjuder på idag
Tunnbrödskorgar med hoisinmarinerad hjort och syrade grönsaker

Tunnbrödskorgar med hoisinmarinerad hjort och syrade grönsaker

Lägg lite kinakål i botten av korgarna följt av det varma köttet, toppa med de syrade grönsakerna. Resultatet blev små tunnbrödskorgar fyllda med kinakål, tunt skivad hjortsadel (eller oxfilé) smaksatt med hoisinsås och toppad med olika syrade grönsaker
Sukiyaki

Sukiyaki

När sojasåsen är varm häller man upp den i en wokpanna och lägger först i grönsakerna, nudlarna och sedan svampen
Thaikväll med Santa Maria!

Thaikväll med Santa Maria!

Medan riset fortfarande är varmt.  Rör i Phad Thai Wok Sauce och låt det bli varmt. 1 paket Glass Noodles1 msk Chili & Garlic Sauce Sriracha7 dl kinakål, fint strimlad1 st rödlök, skivad100 g champinjoner, skivade2 st tomater, strimlade1/2 kruka Koriander1/2 kruka Santa Maria Vattenkrasse, färsk1/2 lime, saften1/2 tsk salt TILLAGNINGStek köttfärsen och krydda med tunt skivad Lemongrass, Sriracha sauce och Fish sauce
Färska vårrullar

Färska vårrullar

1 huvud vanlig grönsallad (ej isberg eller kinakål). 100 g glasnudlar, blötlagda i varmt vatten och ordentligt utkramade

Pat Thai

Stek hastigt någon minut tills nudlarna blir varma. Strimla under tiden kyckling, kinakål, chili och salladslökar
Tom kha gai - thailandsk kyllingsuppe

Tom kha gai - thailandsk kyllingsuppe

Legg opp litt kjøtt, finsnittet kinakål, vårløk i skiver og eventuelt paprika i en suppeskål, hell over suppen og anrett med koriander og noen ringer med chili
Saffranskål med rostade kastanjer

Saffranskål med rostade kastanjer

varmt. Lägg ner kinakålen och kastanjerna och låt allting bli. Varför äter man kinakål som råkost när man kan avnjuta den