Varm räksås till fisk recept

Fisk i räksås

Det finns en kokbok som ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Att så variera tillagningssättet är den enda utvägen när man inte vill tröttna på att ofta få samma fisk
Cha Ca - fisk med dill, ingefära och gurkmeja

Cha Ca - fisk med dill, ingefära och gurkmeja

Lägg nudlarna i varmt vatten tills de känns färdiga och låt dem rinna av väl i ett durkslag. Traditionellt serveras mam tom, fermenterad räksås, som kan spädas med lite olja, socker och kycklingbuljong
Lchf Fiskgratäng

Lchf Fiskgratäng

Har valt att göra egen räksås också, bara för att piffa till det lite. Det blir till att byta ut potatisen till blomkål istället
Räkfond och Räksoppa

Räkfond och Räksoppa

På det sättet blir räkorna varma, men riskerar inte att bli sega. Det blir en rätt stor sats, som kan användas som både soppa och i en lite mer reducerad form, som Räksås
Räksoppa

Räksoppa

Servera soppan med skalade räkor, som läggs ner strax innan serveringen, så pass att de bara blir varma
Gäddpaté

Gäddpaté

Varm sås till huvudrätt, kall sås typ romsås till förrätt. Lägg rumsvarmt smör i matberedare med gäddfärs, ägg, potatismjöl, grädde och salt
Nalle Puhs goda fiskgratäng

Nalle Puhs goda fiskgratäng

Koka potatisen (gärna mjölig sort), mosa den med en klick margarin och tillsätt mjölken (varm) rör till sist i ett ägg
vecka 14

vecka 14

låt pannan bli varm. fisk med räksås. tillsätt salt och olja i vattnet. lägg ner den tinade fisken i formen

Inkokt lax med kall räksås

 Lägg laxen med skinnsidan neråt i en ugnsfast form med höga kanter, Häll över den varma vätskan och täck med aluminiumfolie

Pasta med krämig fisk och räksås

Rör i mjukosten och låt såsen bara bli riktigt varm. Grön pasta passar mycket bra till. Pressad potatis går också bra till

Pocherad torskfilé med räksås

Lägg upp riset som en bädd på ett varmt uppläggningsfat. Tillsätt räkskalen och tomatpurén som får fräsa med ett par ögonblick

Fyllda sjötungsfiléer i räksås

Lägg upp sjötungan på ett varmt fat och häll såsen runtom. Blanda räkor, fisk, äggvitor och crème fraiche i en mixer och kör till en jämn smet

Elisabeths goda fisksuffle

Räksås. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt i smeten. Tag av från värmen och rör ner äggulorna och den fint hackade fisken

Fiskterrine med romsås

Fiskterrine kan ätas både varm och kall och med olika såser, varma som citronsås, räksås eller kalla som dijon- och majonnässås, skagensås eller romsås