Desto varmare desto fortare går det. Att göra sin egna surkål eller fermenterade kål är väldigt enkelt, allt som behövs är lite kål, salt och kryddor efter eget tycke och smak
Kallare så går det saktare och varmare så går det fortare. Tryck ner och packa ihop surkålen. Surkålen håller sig upp till ett halvår oöppnad vid sval förvaring
Är teet för varmt dör mjölksyrebakterierna och de bakteriedödande ämnena. Ät probiotikatabletter och surkål eller andra fermenterade livsmedel och drick kombucha
Jag råkade komma förbi i rätt stund, helt nygräddade och varma och det var så gott. Projice härstammar från odet proja vilket är namnet på ett majsbröd som är vanligt förekommande på Balkan och som gärna serveras med surkåls rätter
Lägg det varma köttet i dubbla fryspåsar och häll över lagen. Blir det kött över efter måltiden, är det också grymt gott på knäckebröd, gärna tillsammans med lite surkål eller saltgurka
Rätten är sund men räknas ändå som comfort food tack vare sina lena, varma smaker och surkålens pasta-liknande konsistens som formligen smälter i munnen