Varm surkål recept

Hemgjord surkål

Hemgjord surkål

Desto varmare desto fortare går det. Att göra sin egna surkål eller fermenterade kål är väldigt enkelt, allt som behövs är lite kål, salt och kryddor efter eget tycke och smak
Hemgjord surkål eller syrad vitkål

Hemgjord surkål eller syrad vitkål

Kallare så går det saktare och varmare så går det fortare. Tryck ner och packa ihop surkålen. Surkålen håller sig upp till ett halvår oöppnad vid sval förvaring
Lamm i surkål

Lamm i surkål

Skölj ur pannan med det varma vattnet och häll det över köttet. Vi hade förr utrymme för förvaring av hemmagjord surkål
Långkokt Lammgryta i Crock-Pot

Långkokt Lammgryta i Crock-Pot

Då genom att lägga in maten i stora löv och senare även i lerkärl, för att sedan gräva ned den i en varm kokgrop
Mandelmanns kimchi

Mandelmanns kimchi

Ansa och skala kål och morötter (bara kål om du vill ha surkål). Nu kan kimchin (eller surkålen) packas om i mindre burkar om man vill

Slipp allergier och hösnuva naturligt

Är teet för varmt dör mjölksyrebakterierna och de bakteriedödande ämnena. Ät probiotikatabletter och surkål eller andra fermenterade livsmedel och drick kombucha
Majsmuffins med feta ost - projice sa sirom

Majsmuffins med feta ost - projice sa sirom

Jag råkade komma förbi i rätt stund, helt nygräddade och varma och det var så gott. Projice härstammar från odet proja vilket är namnet på ett majsbröd som är vanligt förekommande på Balkan och som gärna serveras med surkåls rätter
söndagsmiddag – tjälknul

söndagsmiddag – tjälknul

Lägg det varma köttet i dubbla fryspåsar och häll över lagen. Blir det kött över efter måltiden, är det också grymt gott på knäckebröd, gärna tillsammans med lite surkål eller saltgurka

Turkiska kåldolmar med nötfärs och paprika

Rätten är sund men räknas ändå som comfort food tack vare sina lena, varma smaker och surkålens pasta-liknande konsistens som formligen smälter i munnen
Halloumi- och grönsaksburgare

Halloumi- och grönsaksburgare

Placera burgarna i den varma pannan och stek på båda sidorna tills osten har smält och binder ihop grönsakerna