Spara kryddor, lök och vitlök från lagen tillsåsen. Tillsätt honung och vinäger, låt koka in. Var länge sen jag gjorde tjälknöl, så det var lite kul att han hade med det receptet i sin bok
Kan dock varmt rekommendera matberedaren. Tilltjälknölen serverades. Där låg den och badade i ett par timmar för att sedan förvandlas till vackra, tunna skivor av mört himmelrike
Tillsätt timjan och smör och servera såsenvarmtill det kalla köttet. Här fick jag till ett riktigt fint samspel mellan sältan i köttet, syran i såsen och sötman i sötpotatisen
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Blandar man i potatisen medan den är varm så gottar det till sig bättre än om den är kall. Hacka löken och blanda ihop ingredienserna tillsåsen så länge, smaka av såsen ordentligt, för nyckeln till en god potatissallad ligger i en god sås, för den kommer inte bli godare av att blanda ner potatis
Låt reducera till hälften så att såsen blir lite tjockare. Ställ i kyl fram till servering. Fräs svampen med smör och servera tillsammans med tunt skivad stek, rostad potatis, pressgurka och sås
Gott att servera till är en varm sallad av exempelvis palsternacka, purjo, paprika, broccolibuketter, ett par vitlöksklyftor och en strimlad spansk pepparfrukt eller jalape–o
Servera pajen varm. Smält såsens fett, rör ner mjöl och späd med mjölken. Hacka ihop mjöl, fett, salt, äggula och vatten till en deg, gärna i matberedaren