Gärna varmluftsugn. Maräng. Gärna varmluftsugn. Dela marängen på mitten i ungefär lika stora delar. Lägg ett lager med chokladkräm över ena delen av marängen och ett lager med vispgrädde på chokladkrämen
Gärna varmluftsugn. Dela marängen på mitten i ungefär lika stora delar. Gärna varmluftsugn. Lägg ett lager med chokladkräm över ena delen av marängen och ett lager med vispgrädde på chokladkrämen
En fransk maräng. Smält chokladen och rör ner den så den blir ränder i marängen. Lägg ut på bakplåtspapper och grädda i varmluftsugn i 150 grader i 1 timme
Har du varmluftsugn kan du baka två plåtar samtidigt. Äggvitorna som blev över bakade jag maränger av. Jag har bakat olika sorters marängtårtor och macaroons, men aldrig vanliga maränger
Om ni har varmluftsugn går det bra att baka båda plåtarna samtidigt. Den här gången valde jag att utesluta köpemarängerna och istället baka egna med vårgårdaris
Marängbottnar. Stäng sedan av ugnen men låt marängbottnarna stå kvar i ugnen tills de kallnat. Varva chokladmarängbottnarna med chokladfyllning och toppa med choklad och hackade pistaschnötter
Jag har gjort min egen variant på Casablancatårtan och använt hackad daim i glassmeten mellan de spröda marängbottnarna som sedan toppas med vispad grädde och banan
Har du ingen varmluftsugn så flytta plats på plåtarna med jämna mellanrum. Sänk farten och vispa sakta ner sockret, öka sen farten och vispa marängen tills den ger fina toppar