Varmluftsugn temperatur vanlig ugn recept

Tips för att torka mat i ugn!

Tips för att torka mat i ugn!

Det enda som krävs är en varmluftsugn och tid. Som ni vet är vi inga erfarna torkare, men jag tyckte faktiskt att det fungerade fint att ha samma temperatur på samtlig frukt och grönsaker som vi torkade
Ugnsgrillade grönsaker

Ugnsgrillade grönsaker

Tänk på att sänka temperaturen något om du har varmluftsugn. Ett ofta återkommande inslag hemma hos mig och som är mycket tacksamt och enkelt att tillaga är ugnsgrillade eller ugnsbakade grönsaker
Nyttiga GI frallor

Nyttiga GI frallor

Ugnar kan ju variera så temperatur och tid kan bli lite olika från ugn till ugn. Detta blev bra i min ugn
Jordgubbskladdkaka med vit choklad

Jordgubbskladdkaka med vit choklad

Vi har en omvandlingstabell för temperaturer som du kan läsa för att få fram rätt temperatur. På Matskafferiet hittar du bland annat den här Oreokladdkakan som verkligen har blivit en favorit, och även den vanliga kladdkakan, kladdkaka i mugg – mug cake och kladdkakan med fudge

LCHF moussaka

Istället för den vanliga bechamelsås använde jag mascarponeost för att minska på kolhydrater. Annars om du äter vanlig men ändå hälsosam och mättande mat prova moussaka med bulgur eller bovete
Muffins med hallon & vit choklad

Muffins med hallon & vit choklad

Jag kommer nästa gång o grädda på "vanligugn", då jag tyckte det blev lite vajjsing med gräddningen på varmluft (jag använder varmluft när jag har fler plåtar vanligen
Oreokladdkaka

Oreokladdkaka

Vi har en omvandlingstabell för temperaturer som du kan läsa för mer information. 100 gram smör2 ägg3 dl socker2 1/2 dl vetemjöl4 msk kakao2 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker / 1 krm vaniljessensNypa salt50 gram mörk choklad1 paket oreosInstruktionerDu kan börja med att starta din varmluftsugn på 150 grader, 175 grader om du har en vanligugn. Grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i cirka 25-30 minuter
Citron- och limepavlova

Citron- och limepavlova

Varmluftsugn sprider värmen jämt i ugnen och på detta vis gräddas båda marängbottnarna samtidigt. Stäng av ugnen och låt de stå ca en timma (gärna längre om tid finns)
Banana chocolate muffins

Banana chocolate muffins

När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanligugn, höj temperaturen på din. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft. ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra
Cupcakes med rosa chokladfrosting

Cupcakes med rosa chokladfrosting

100 g smör100 g vit chokladca 1,5 dl florsocker200 g färskost1 tsk pressad citronnågra droppar karamellfärgNär det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanligugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti
Tigerkaka

Tigerkaka

3 ägg100 gram smör1 dl mjölk1,5 tsk bakpulver2 krm vaniljessens eller 2 tsk vaniljsocker3 dl mjöl2,5 dl socker2 msk kakaoNypa saltInstruktionerBörja med att starta ugnen på 175 grader om du har varmluft, om du har vanligugn läs gärna vår guide till temperaturer för varmluftsugn och vanligugn. Generellt sätt så behöver du höja temperaturen 20-25 grader så 200 grader blir utmärkt om du har en vanligugn. Nu kan du grädda tigerkakan längst ner i ugnen på 175 grader varmluft i cirka 35 – 40 min
Cupcakes med nutellafrosting

Cupcakes med nutellafrosting

När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanligugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins och 200 grader varmluft om du vill göra små. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti
Baugetter med Manitoba­ Cream mjöl

Baugetter med Manitoba­ Cream mjöl

Baugetterna blev goda men det är svårt att säga om de blev högre och finare än med vanligt mjöl, får nog testa att baka ett annat bröd för att avgöra det
Surdegsbaguett, på grovt rågmjöl och vetekli

Surdegsbaguett, på grovt rågmjöl och vetekli

Låt stå i rumstemperatur tills nästa dag. I brist på detta kan man vecka en vanlig kökshandduk för att stötta baguetterna så att dom håller formen och inte flyter ut och blir platta under jäsningen