Varmluftsugn torka skorpor recept

Saffransskorpor med apelsin och choklad

Saffransskorpor med apelsin och choklad

-) och först ut är saffransskorpor, ville testa något nytt så det blev skorpor med smak av apelsin och choklad, goda blev det, men jag föredrar nog saffransskorpor som de är, nu tog apelsinen och chokladen över och gjorde att de inte smakade så mycket saffran men himla goda ändå
Bästa Biscotti Recepet

Bästa Biscotti Recepet

Grädda i 175 grader (ca 150 grader varmluftsugn) ca 40 min. Lägg kakorna med snittsida uppåt och torka dem i ugnen ca 45 min
Mandel Biscotti med Dajm

Mandel Biscotti med Dajm

För att skorporna skall torka fortare kan du sätta en liten metallbit,. (på så sätt undviker du fukt och kondens i ugnen och kakorna torkar
Biscotti

Biscotti

Snabbare med varmluftsugn. Torkaskorporna i ugnen när den svalnat. Det ska inte bli mer färg på skorporna

Apelsin- och chokladskorpor

Sänk värmen till 100 grader (80 grader i varmluftsugn). Torka dem mitt i ugnen 45-60 min tills de känns torra

Chips - i lightvariant

(Om du har varmluftsugn kan du köra flera plåtar på en gång. eller i varmluftsugn ca 125-150 grader. Upprepa tills du har så mycket chips du vill ha och sätt sen in långpannan med alla chips i ugnen på ca 75-100 grader och torka dom (ungefär som när man torkarskorpor)

Saffransskorpor

Eller låt torka en längre tid i eftervärme med varmluftsugnens fläkt påslagen. Klyv de nygräddade bitarna med en gaffel till över- och underskorpor medan de är varma

Lingon- och blåbärsskorpor

Grädda en plåt i taget i 225 grader i 12 minuter (eller båda i varmluftsugn 200 grader). Rosta skorporna i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20 minuter tills de fått en gyllenbrun färg. ) Torka dem sedan några timmar, med ugnsluckan lite på glänt i 100 grader eller över natten i 50 grader

Pepparkaksskorpor

Använd gärna varmluftsugn till torkningen. Jag brukar vanligtvis göra saffransskorpor till glöggen, detta år blir det pepparkaksskorpor vilket jag smakade i fredags och det var också mycket gott