Låt vattenkastanjerna rinna av och lägg dom antingen i botten på en sil - helst av aluminium så den tål värme - eller i en ångkoksinsats (finns att köpa på IKEA)
Ha sedan i bambuskott, vattenkastanjer, morot och röd -och grön paprika samt limebladen. Gaeng Ped är en av mina favoriträtter ifrån det thailändska köket och när jag såg hur enkelt det var att tillaga det var jag bara tvungen att testa
Det blev väldigt gott och är ganska enkelt att tillaga. Scampiwok4 port500 g scampiräkor, råa med skal4 msk neutral olja3 skivor färsk ingefära eller 1 msk krossad ingefära på burk3 tsk majsmjöl1 msk torr sherry1 äggvita2 vitlöksklyftor250 g sockerärtor1 burk vattenkastanjer0,5 msk soja2 msk kycklingfond eller buljong1 mks sesamolja2 vårlökar1 knippe färsk korianderTina räkorna om de varit frysta. Tillsätt sockerärtor och vattenkastanjer, pressa i vitlöken och låt steka 1-2 minuter, lägg tillbaka räkorna
Rätten gick fort och smidigt att tillaga och har en smak av asisatiskt. 1,5 dl svamp0,5 st röd eller gul paprika0,5 st paprika grön2 dl färsk broccoli1 dl vattenkastanjer1 krm curry1 krm chilipeppar0,5 krm salt0,5 tsk majsstärkelse (redning)1 dl grönsaksbuljong2 dl risnudlar (kokta)10 st salta jordnötter Skiva svamp och paprika. 1 dl vattenkastanjer
Det var biff eller kyckling i strimlor som snabbstekts i het panna med purjo, vitlök, färsk ingefära, konserverade bambuskott, böngroddar och vattenkastanjer
en burk vattenkastanjer likaså för extra asiatisk touch och crunch. Börja med vitlöken, ingefäran, schalottenlöken och chilin och tillsätt därefter grönsakerna i ordning efter de som tar längst tid att tillaga