Ibland rinner dagarna iväg. speciellt om man tillbringar dem på en färja tur och retur till Riga. och i detta sammanhang måste jag reflektera över varför man endast har 1,5timme på sig att äta från båtens buffé
Serverade bara med en enkel gräddås, kokta haricotes vertes och lite färskpotatis. 1,3kg Kalvstek (+3msk smör att bryna steken i)½st Gul lök½st MorotEn liten bit rotselleri, ca 100g5dl Kalvfond, mörk3dl Vispgrädde4msk osaltat smör200g Haricotes vertesHavssaltSvartpeppar från kvarnGott att servera till
Under tiden så fräser du löken i olivoljan, när den är mjuk tillsätt haricotes vertes och låt det få lite lätt färg, pressa över citronsaften, krydda med cayennepeppar, salt & peppar från kvarn
- lax är perfekt bjudmat och den här rätten kan du servera varm, kall eller ljummen. Lite nykokt färskpotatis och grönsallad är det enda du behöver för en härligt somrig bjudning
Gravad filé m sauce verte. 21 juni 2016 @ 09. 41. Nu är midsommarförberedelserna i full gång. I år kommer det att bli buffé och det älskar jag, tycker om smårätter
Tina haricot vertes. Vänd runt haricot vertes , lök , persilja och sallad i dressingen. Ta upp laxen ur lagen, lägg upp på tallrikar och servera med marinerade haricots vertes
Här kommer påskaftons meny. riktigt god men samtidigt enkelt på nått sätt. Ingredienser till 4 personer. 600g Färsk lax, gärna mittbiten4msk Olivolja2msk Blomsterhonung1st Citron, skuren i bladtunna skivor1st Kruka färsk dillHavssalt & svartpeppar från kvarnSås verte
Kapris och rödbetor är en oslagbar kombination, lite goda färska haricotes vertes till istället för potatis gör att det hela känns riktigt fräscht och lite lyxigt, glöm inte citronen till