Bottna i grytan med någon deciliter, lägg sedan i steken, och häll resterande mängd sås över. drygt 2 kg bogbladsstek. cirka 700 gram vetemjöl (knappt 12 deciliter). 2 kg bogbladsstek. cirka 700 gram vetemjöl (knappt 12 deciliter)
Grillade grönsaker på sydafrikanskt vis 14 portioner1,5 kg grönsaker, ex. Den här kryddstarka fiskrätten kan du laga på vilken fast fiskfilé som helst, till exempel lax, torsk eller gädda1 hel bit laxfilé, ca 3/4 kg 3 msk matolja 1 tsk salt Sås. 5 dl teffmjöl eller fullkornsvetemjöl (använd inte stenmalet mjöl) 2. 5 dl vanligt vetemjöl 1. Häll drygt 1 deciliter smet i stekpannan, börja hälla i mitten och häll i en spiral, och grädda i 20 sekunder. 1,5 kg grönsaker, ex
Fräs smör och mjöl och häll på 5 - 6 deciliter av kokspadet under vispning och sjud tills såsen tjocknar. Om man vill kan man röra ut en äggula i 1 - 2 deciliter vispgrädde och röra ner i grytan. 1,5 kg kalvbog benfri (grovtrådigt kött eller lammkött) utan ben. 2 msk vetemjöl. 1,5 kg kalvbog benfri (grovtrådigt kött eller lammkött) utan ben 1,5 l vatten 1,5 tsk salt 1 morot 1 purjolök (det vita) 10 vitpepparkorn 0,5 tsk dillfrö 1 knippe dill, endast stjälkarna salt (efter smak). Sås2 msk smör 2 msk vetemjöl 5-6 dl kokspad 2 tsk ättika (12 %) 1-2 tsk strösocker vitpeppar, ur kvarn 1-2 dl vispgrädde och 1 äggula 1 dl dill, finhackad salt (efter smak)
Pudra vetemjöl över grytans innehåll och låt fräsa någon minut. Vispa ur stekpannan med 2 deciliter vatten och häll ner denna sky i grytan. 1,2 kg högrev utan ben. 4 msk vetemjöl. 1,2 kg högrev utan ben salt vitpeppar, ur kvarn 3 msk smör 2 rödlökar, skurna i klyftor 4 palsternackor, skalade och tärnade 4 msk vetemjöl 2 dl vatten 16 kryddpepparkorn 50 cl ljust lageröl
Strö över vetemjöl över kycklingen och rör om. Innan servering kan du reda grytan lite med någon msk maizenaredning eller blanda maizena med en deciliter kallt vatten i ett glas
Servera kakan skuren i småbitar med en klickgrädde och ett hallon. 1 kg fläskfilé. Pressa ut 1 deciliter saft ur citronerna. 3 dl vetemjöl. 1 kg fläskfilé
1 gås (5-6 kg) 1 citron 1-1/4 msk salt 2 krm vitpeppar Fyllning. 5 dl sky från gåsen + vatten 2 dl vispgrädde 3 msk vetemjöl 1 dl portvin 1 msk soja 1 msk brun farin 1 tsk salt 1 krm mald vitpeppar 1. Försök att hälla av så mycket fett som möjligt från skyn och späd med vatten så att du får sammanlagt 5 deciliter vätska. 5-6 kg. 3 msk vetemjöl
Fast å andra sidan bara en matsked olivolja istället för en deciliter. Jag kan inte tro det är sant men i helgen stod jag faktiskt med 1/2 kg rökt skinka framför mig och skar i bitar. Fransk olivkakaca 4 1/2 dl vetemjöl1 tsk salt2 1/2 bakpulver4 medelstora ägg1 dl olivolja1 1/2 dl kesella1-1 1/2 dl torrt vitt vin50 g riven parmensan100 g riven Emmerthaler eller Herrgård150 g rökt skinka i bitca 20 gröna oliver med pimentoca 75 g hackade valnötterSätt ugnen på 200 grader. ca 4 1/2 dl vetemjöl
ca 1,2 liter vetemjöl. Smula ner jästen i 1/2 deciliter 37-gradigt vatten. Tillsätt nästan allt vetemjöl, ta upp och arbeta degen smidig på bakbord, lägg åter i skål och jäs övertäckt till dubbel storlek, ca 45 minuter. Bruka in resterande mjöl i degen så den inte kladdar, dela i två delar 1 kg vardera
Lägg över dem i en stekgryta. -)Ingredienser1½ kg högrev2 st gula lökar8 st vitlöksklyftor6 st sardellfiléer4 st apelsinerhavssaltsvartpeppar ur kvarn2 msk smör2 msk olivolja1 dl vatten2 msk tomatpuré3 msk vetemjöl½ l köttbuljong2 dl vitt vin2 msk finhackad persiljamorötter2 st lagerbladlite cayennpeppar15 st svarta oliverSkär köttet i mindre bitar. Vispa ur pannan med 1 deciliter vatten häll över i grytan. 1½ kg högrev. 3 msk vetemjöl