Vetemjöl durum recept

DURUM & MOROT

Strö över lite vetemjöl. Igår blev det ett gult bröd med durum & morot. 500 g vetemjöl special. 150 g durumvetemjöl. Strö över vetemjöl & låt degen jäsa i 3 timmar. 500 g vetemjöl special. 150 g durumvetemjöl

DURUM+ LEVAIN = GOTT

Igår svängde jag ihop en deg med den tillsammans med durum & vete. DURUMLEVAIN. 250 g durummjöl. 500 g ekologiskt vetemjöl. 250 g durummjöl. 500 g ekologiskt vetemjöl
DURUM TILL HELGEN

DURUM TILL HELGEN

Durumbröd är så himla gott. DURUMLYX. 550 g uppfriskad vetesurdeg700 g vatten1100 g ekologiskt vetemjöl250 g durumvetemjöl35 g havssalt. 1100 g ekologiskt vetemjöl. 250 g durumvetemjöl
NATTJÄSTA FRUKOSTFRALLOR MED VETE OCH DURUM

NATTJÄSTA FRUKOSTFRALLOR MED VETE OCH DURUM

290g vetemjöl (4 1/2dl). 100g durummjöl (2 dl). 290g vetemjöl (4 1/2dl). 100g durummjöl (2 dl). Detta blir ett snabbt inlägg för att dela med mig av receptet på de här otroligt goda frukostfrallorna
Morotslimpa med durum

Morotslimpa med durum

100g Durummjöl. 300g Vetemjöl. 100g Durummjöl. 300g Vetemjöl. Bröd med morot är svaret om man vill ha ett så saftig bröd som möjligt
Formfranska med durum

Formfranska med durum

Mät upp 540 g vetemjöl special, och sedan durummjöl ovanpå i ett kärl. När en deg formats, tillsätt den återstående mängden vetemjöl special (ca 1 dl, direkt från påsen) tills degen är jämn och fin. 130 g durumvetemjöl (2 dl). 600 g vetemjöl special (10 dl)
En Nyårsmeny & Glad Fortsättning!

En Nyårsmeny & Glad Fortsättning!

polentamjöl till plåten – jag glömde skaffa detta men det gick bra att mjöla med durumvetemjölet. polentamjöl till plåten – jag glömde skaffa detta men det gick bra att mjöla med durumvetemjölet
Goda morgonbrödet med durumvete

Goda morgonbrödet med durumvete

I Rute gör de sin baguettedeg med ungefär en femtedel durumvete (resten vanligt vetemjöl) och det blir fantastiskt goda bröd
Morgon Frallor

Morgon Frallor

I går kväll la ja en deg och i dag gräddade ja frallorna och så åt vi dessa nybakade bröden till frukost,riktigt goda och är faktiskt en av mina favoriter,självklart är det durum i,mitt favorit mjöl
OST & CHILI

OST & CHILI

160 g durum. 700 g ekologiskt vetemjöl. 160 g durum. 700 g ekologiskt vetemjöl.  . Det här är ett matigt, smakrikt bröd som passar till rätter med lite sting i
Frallor med graham och dinkel

Frallor med graham och dinkel

Tillsätt vetemjöl special lite i taget tills du får en fast deg. Durum mjöl. 50 g jäst5 dl vatten2½ dl dinkelmjöl fullkorn2½ dl grahamsmjöl6½ dl vetemjöl special2 msk sirap2 tsk salt2 msk rapsoljaDurum mjöl. Ta upp degen på mjölat bord och dela i lagom stora bitar, ca 16-20 stForma till runda bollar och rulla dom lite i durum mjöl eller något annat mjöl. 6½ dl vetemjöl special
Grovt lingonbröd

Grovt lingonbröd

7 dl vetemjöl. 4 dl durumvetemjöl (men går också med vanligt vetemjöl). Blanda ihop fördegens alla ingredienser och låt stå att svälla under en handduk i minst 5 timmar
Rustikt italienskt durumbröd

Rustikt italienskt durumbröd

Som ni vet så är mitt favoritmjöl durum för att de blir så gott med fyllig,rustik smak och en härlig gul färg
Hemmagjord pasta

Hemmagjord pasta

Gällande mjölsorterna är inte förhållandet mellan vetemjöl och durum stenhårt. Jag har egentligen inget hemlig eller eget recept utan följer den som finns på durumvetepaketet med små variationer
Polenta ostgifflar

Polenta ostgifflar

Rör ner polenta och durumvetemjölet till en slät smet. Ha ner vetemjölet lite i taget tills det blir en deg