Vetemjöl grahamsmjöl smör sirap recept

Siraps limpa

Siraps limpa

300 g sirap. 25 g smör eller margarin. 500 g grahamsmjöl. 500 g vetemjöl. 300 g sirap. 25 g smör eller margarin. 500 g grahamsmjöl. 500 g vetemjöl
Frukostbullar med grahamsmjöl

Frukostbullar med grahamsmjöl

Blanda i övriga ingredienser (smöret ska vara mjukt) och arbeta till en smidig deg. ca 5 dl vetemjöl. 1 dl mörk sirap. 100 g smör
Grahamsbullar

Grahamsbullar

Tillsätt smöret i klickar, sirap, pomeransskal, brödkryddor och arbeta in vetemjölet. vetemjöl. Lägg grahamsmjölet i en degbunke och häll över kokande vatten och rör om till en gröt
Ghakku-samiska glödkakor

Ghakku-samiska glödkakor

vetemjöl eller grahamsmjöl till utbakning. Rör i vatten, smör (gärna ljummet), sirap, salt och vetemjöl
Tips på mat till studenten

Tips på mat till studenten

Godaste smörgåstårtan. Cheesecake med vit chokladglass och jordgubbssirap. Hacka smörgåsgurkan och löken

Hembakat Tunnbröd i Stekpanna

Smält smöret och blanda därefter ner mjölken, värm tills att det är fingervarmt. Lös ut jästen i en del av degspadet och blanda därefter ner salt, hjortronsalt, socker, sirap och resterande degspad
Saftiga och lite grövre tekakor

Saftiga och lite grövre tekakor

vetemjöl special. grahamsmjöl. Tillsätt smöret, salt och sirap. osaltat smör (rumsvarmt). ljus sirap. Häll ner vetemjölet i omgångar medans maskinen går
Grovt bröd

Grovt bröd

Blanda i all rågsikt och ca hälften av vetemjölet. ½ dl sirap. Viktigt att inte ta i för mycket vetemjöl så att degen blir för hård
Nostalgiska grötbullar

Nostalgiska grötbullar

Lägg i smöret och låt det smälta. Tillsätt gröten, salt och sirap samt mjöl lite i taget. 4 dl havregryn, 7 dl kallt vatten, 100 gr smör, 50 g jäst, 4 dl mjölk, 3 tsk salt, 4 msk sirap, ca 16 dl mjöl (här 4 dl fullkornsvetemjöl, 4 dl grahamsmjöl, 8 dl vetemjöl). 4 msk sirap, ca. 4 dl fullkornsvetemjöl,. 4 dl grahamsmjöl,. 8 dl vetemjöl
Leilas lingonbröd

Leilas lingonbröd

Arbeta in den resterande mängden vetemjöl tills du får en smidig deg. lite matfett att smörja formarna med
Bästa vörtbrödet

Bästa vörtbrödet

Pensla bröden med smält smör för en blank yta. Vörtbröd, 2 bröd (tänk på att att total tidsåtgång är 9-11 h)På morgonen150 g rumstempererad julmust100 g grahamsmjöl10 g jästBlanda samman i en bunke, täck med plast och låt stå i rumstemperatur i 4–6 timmar. Tidig eftermiddag och kväll100 g rumstempererad julmust25 g jäst250 g kallt vatten25 g honung (jag tog mörk sirap)100 g mörkt muskovadosocker100 g flytande vört (jag reducerade 500 ml svagdricka till 100 ml)fördegen från morgonen650 g vetemjöl100 g rågmjöl20 g salt2 tsk malen pomerans2 tsk malen ingefära1 tsk malen kryddnejlika150 g (2 dl) russin (kan uteslutas förstås)smält smörBlanda ut jästen i julmusten och häll sedan ner allt utom saltet och kryddorna. 100 g grahamsmjöl. 650 g vetemjöl
Knäckig hallon- och äppelpaj

Knäckig hallon- och äppelpaj

mindre onyttigt) så använde jag mig av grahamsmjöl. Sirap i degen gör pajen knäckig och knaprig. Grahamsmjöl
Grahamstekakor

Grahamstekakor

Smält smöret i en kastrull. Helst vill man ju äta tekakorna nybakade med smör och ost på som smälter och rinner av