Vetemjöl limpa recept

Siraps limpa

Siraps limpa

En söt limpa som är ganska maffig och kanske extra god till helgens frukost. 6 dl vetemjöl. 6 dl vetemjöl
Norska limpor

Norska limpor

Tillsätt drygt hälften av vetemjölet och arbeta degen kraftigt. Ca 2½ liter vetemjöl. Värm vattnet och mjölken till fingervärme, ca 37 grader, och häll i spadet i degbunken
Klassis limpa/ Sötlimpa

Klassis limpa/ Sötlimpa

Bakade lite sötlimpa idag vilket uppskattades av busfröna här hemma. Man är ju själv uppfödd på sötlimpa med hushållsost och tänk på den tiden fick vi även kalaspuffar till frukost ibland
Mammas limpor

Mammas limpor

6 dl vetemjöl. 6 dl vetemjöl. Ibland kan det hända att vi får fil över som vi inte hinner äta upp innan den har blivit lite för gammal och börjat flocka sig
Saftig limpa

Saftig limpa

Tillsätt sirap, rapsolja, salt, vetemjöl och rågsikt. Forma degen till en limpa och lägg i en långform som du smort in eller lägg i bakplåtspapper i formen
Limpa med frukt och nötter

Limpa med frukt och nötter

En man tager vad man haver limpa. En limpa. För upp degen på en mjölad arbetsyta och knåda ihop degen för att sedan forma den till en limpa
Grova limpor

Grova limpor

Ha i vetemjölet och arbeta ihop allt till en smidig deg. ca 10 dl vetemjöl. ca 10 dl vetemjöl. De här lättbakade grova limporna känns nyttiga och är inte så söta i smaken
Limpa m havssalt

Limpa m havssalt

25 g jäst 4 dl mjölk2 dl vatten 50 g smör 3 msk sirap 12 dl vetemjöl special. 12 dl vetemjöl special. 2 limpor
Skånsk limpa

Skånsk limpa

Tillsätt den stora mängden rågsikt, vetemjöl, sirap, rapsolja och vatten. 11 dl vetemjöl special. Dag 1. Mät upp fint rågmjöl i en stor bunke
Nattjäst limpa med tranbär, russin & pumpafrö

Nattjäst limpa med tranbär, russin & pumpafrö

Stjälp ut limpan på den varma plåten och snitta brödet. 1 Limpa. 250g Vetemjöl. Forma bollen till en limpa och lägg den i en mjölad brödkorg och låt jäsa övertäck i 1 timme. Relaterade 1 Limpa. 250g Vetemjöl
4 limpor ankarstock rågbröd

4 limpor ankarstock rågbröd

Tillsätt under omrörning vetemjöl special och rågsikt. Baka ut varje del till en limpa. 7 dl vetemjöl special
Snabba limpor

Snabba limpor

6-7 dl vetemjöl. Smörj en långpanna eller lägg på ett bakplåtspapper. Smula jästen i en skål. Häll på 1 dl fingervarmt vatten och rör ut jästen
JULNISSES LIMPOR.

JULNISSES LIMPOR.

250 gr grovt rågmjöloch resten vetemjöl till en smidig deg. 250 gr grovt rågmjöloch resten vetemjöl till en smidig deg
Siraps limpa till gästerna.

Siraps limpa till gästerna.

Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. 6 dl vetemjöl special. 6 dl vetemjöl special
Limpor

Limpor

1 kg vetemjöl. Blanda alla ingredienser i en bunke. Ta upp på mjölat bakbord och forma 4 st limpor. Sätt in i kall ugn
Ungerska limpor

Ungerska limpor

tillsätt resten av vattnet, olja, potatismospulver, salt och vetemjöl. 26 dl vetemjöl. Värm vatten till 37°(fingervarmt)
Limpa

Limpa

6 dl Vetemjöl. Ugn. 200* C. 1) Smula jästen i en bunke och lös de i ljummet vatten. 2) Tillsätt resten av alla ingredienser
Saftig limpa

Saftig limpa

Ingredienser för två limpor50 gram jäst/ 1 påse torrjäst1 dl vatten4 dl mjölk50 gram smör1 dl ljus sirap2 tsk salt8 dl rågsikt8 dl vetemjöl. 150 gram jäst/ 1 påse torrjäst1 dl vatten4 dl mjölk50 gram smör1 dl ljus sirap2 tsk salt8 dl rågsikt8 dl vetemjöl