3 1/2 dl mjöl (dinkelmjöl eller vetemjöl alternativt glutenfri ljus mjölmix). Morotskaka eller carrot cake är väldigt gott tycker inte bara jag och sonen
Ca 13 - 14 dl vetemjölspecial ( går bra med vanlig vetemjöl också, dock så tycker jag dem blir bättre med special). Tillsätt resten av mjölken, salt,socker, olja och ca 10 dl vetemjöl, börja arbeta upp en deg och tillsätt mer mjöl efter hand. Ca 13 - 14 dl vetemjölspecial ( går bra med vanlig vetemjöl också, dock så tycker jag dem blir bättre med special)
5-6 dl vetemjölspecial. Tillsätt rågmjöl och vetemjölspecial och arbeta degen 5 minuter med köksassistent eller 10 minuter för hand. 5-6 dl vetemjölspecial
Pensla bröden med ägg och strö på fröna, eller hoppa över pensling och strö på vetemjöl istället. Ca 9-10 dl vetemjölspecial. Ca 9-10 dl vetemjölspecial
*Manitobamjöl är ett nytt sorts mjöl som liknar vetemjöl-special, men ger ännu luftigare bröd och jag kan verkligen rekommendera det just till det här brödet