Vetemjöl special recept

Blåbärspaj special

5 dl vetemjöl. För den glutenfria pajdegen. Lägg alla torra ingredienser i en matberedare eller liknande med knivblad
Morotskaka special

Morotskaka special

3 1/2 dl mjöl (dinkelmjöl eller vetemjöl alternativt glutenfri ljus mjölmix). Morotskaka eller carrot cake är väldigt gott tycker inte bara jag och sonen
Ostformbröd special

Ostformbröd special

9-10 dl vetemjöl. Smält smöret och häll i cidern, låt bli fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp med lite av vätskan
Special K-muffins

Special K-muffins

5 dl Special K. 5 dl vetemjöl. Värm ugnen till 200 grader. Krossa flingorna grovt, blanda ihop dem med de andra torra ingredienserna
Biffgryta special

Biffgryta special

ev 1-2 msk vetemjöl till redning. Strimla biffen i stroganoff storlek. Grovhacka scharlottenlöken. Bryn löken lätt i smör, tillsätt biffen
Latmaskens äppelkaka special

Latmaskens äppelkaka special

3 dl vetemjöl. Sätt igång ugnen på 175 grader Celsius. Smörj en rund form på ca 1 1/2 liter och strö i ströbrödet
Pizzabullar

Pizzabullar

Ca 13 - 14 dl vetemjölspecial ( går bra med vanlig vetemjöl också, dock så tycker jag dem blir bättre med special). Tillsätt resten av mjölken, salt,socker, olja och ca 10 dl vetemjöl, börja arbeta upp en deg och tillsätt mer mjöl efter hand. Ca 13 - 14 dl vetemjölspecial ( går bra med vanlig vetemjöl också, dock så tycker jag dem blir bättre med special)
Taco pirog

Taco pirog

14 1/2 dl vetemjölspecial ( 1 1/2 dl till utbakning ). 14 1/2 dl vetemjölspecial ( 1 1/2 dl till utbakning )
Nyttiga köttfärspiroger

Nyttiga köttfärspiroger

5-6 dl vetemjölspecial. Tillsätt rågmjöl och vetemjölspecial och arbeta degen 5 minuter med köksassistent eller 10 minuter för hand. 5-6 dl vetemjölspecial
Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Pensla bröden med ägg och strö på fröna, eller hoppa över pensling och strö på vetemjöl istället. Ca 9-10 dl vetemjölspecial. Ca 9-10 dl vetemjölspecial
Leilas pizzadeg

Leilas pizzadeg

Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg
Arabiskt bröd i långpanna

Arabiskt bröd i långpanna

Du kan använda ersätta vetemjölspecial med vanligt mjöl men jag tycker att brödet inte blir lika luftigt då
Luftiga frallor

Luftiga frallor

Jag föredrar vetemjölspecial till dessa, brödet blir extra luftigt då. Ca 12 dl vetemjölspecial. Ca 12 dl vetemjölspecial
Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

När jag skapade min vetesurdegskultur så tog jag en klick av rågsurdegskulturen och rörde ut i vatten och vetemjöl i en burk
Morotsbröd i långpanna

Morotsbröd i långpanna

*Manitobamjöl är ett nytt sorts mjöl som liknar vetemjöl-special, men ger ännu luftigare bröd och jag kan verkligen rekommendera det just till det här brödet
Albansk Pita med köttfärs (Burek)

Albansk Pita med köttfärs (Burek)

8 - 9 dl specialvetemjöl. Blanda vatten, salt och olja, häll på mjöl tills det blir en fast deg. Låt degen vila ca 20 minuter
Lussesemlor

Lussesemlor

Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Ca 12-13 dl vetemjölspecial (funkar med vanligt också)
Lyxiga kanelbullar

Lyxiga kanelbullar

15 dl vetemjölspecial. Blanda smör och mjölk i en gryta och värm till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke
Karlsbadersemla med kokosfyllning

Karlsbadersemla med kokosfyllning

14 -15 dl vetemjölspecial. Sätt ugnen på 230°. Smält smöret och tillsätt mjölken. Lös upp jästen i mjölkblandningen