En frisk, syrlig doft ska kännas när du luktar på surdegen. Surdegen är klar. Mata surdegen med ny näring i form av mjöl och vatten varje vecka enligt dag 4
Det är dessutom många som frågat mig om det här med surdegsbakning & det är jätteroligt. Nu har min surdeg fått komma till många nya hem & ska få komma till många fler
Jag har för första gången bakat surdeg här hemma och lyckats nåt så otroligt bra, att detta känns som jag kommer göra detta varje lördagshelg, när det vankas brödfrukost
100 g vetesurdeg. 16 dl Ekologiskt vetemjöl special. 100 g vetesurdeg. 16 dl Ekologiskt vetemjöl special. Jag har minne från då jag var liten av min mammas tekakor som var otroligt goda
Förra veckan satte jag en surdeg från grunden. onde degen gör jag nu surdegen. Nu är surdegen klar och jag delade upp den i 10 delar (ca 1½dl) och lägger i 9 burkar och fryser in. 1½ dl av surdegen (1 sats). 2 l vetemjöl. 1½ dl av surdegen (1 sats). 2 l vetemjöl
Mata den varje vecka med vetemjöl och vatten. Surdeg känns väldigt inne. Jag får helt enkelt ta det som ett tecken att surdegsbaket får vänta ett tag till
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget