Hetta upp hälften av vardera smör och olja i en gryta. Rör ut majsstärkelsen i vattnet (lika delar vatten som majsstärkelse) och rör ner i den sjudande grytan
) Vi fick först hem hjortkött i november och strax därefter dök det upp vildsvins i frysen, så både gris och nöt har fått stå lite åt sidan som ni kanske förstår
Bädda in köttet i kryddorna och lägg den i en gryta med lock. Vi hade vildsvin i frysen, en bog på 1 1/2 kilo. 5 kilo vildsvinsbog. Ställ grytan med lock på i ugnen i 6 timmar. 5 kilo vildsvinsbog
Bryn steken runt om i en stekgryta, när det klart är det dags att ta i lök, morot och all vätska. Nej vad säger ni om lite mat på vädergnället, en värmande porterstek på vildsvinskött kan väl sitta bra som plåster på såren
Lägg över i en gryta. Servera grytan med potatismos med persilja. 2 Fräs schalottenlöken i stekpannan och lägg över i grytan. Rör ihop maizena med 1 msk tranbärsjuice och rör ner i grytan. 5 Tillsätt svampen och lingonen till grytan precis före servering. 800 g vildsvinskött
Lyft ut köttet ur grytan och dra isär det i bitar. Om såsen som är kvar i grytan är tunn, koka ihop den till en tjockare sås som du sedan blandar med köttet
Lyft ut köttet ur grytan och dra isär det i bitar. Om såsen som är kvar i grytan är tunn, koka ihop den till en tjockare sås som du sedan blandar med köttet
Häll alla ingredienserna i en gryta och låt det koka utan lock tills halva mängden kokt bort. Från vårt kök får ni idag ett förslag på hur ni kan laga till en god middag med vildsvinskött, receptet är hämtat ur herr Mårtenssons favoritkokbok, "Det glömda köket" av Jens Linder
600 g vildsvinsgrytbitar. Se till att grytbitarna är väl putsade, inga hinnor och senor kvar. Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg