Vildsvin innertemperatur recept

Blåbär och vildsvin

Blåbär och vildsvin

Från vårt kök får ni idag ett förslag på hur ni kan laga till en god middag med vildsvinskött, receptet är hämtat ur herr Mårtenssons favoritkokbok, "Det glömda köket" av Jens Linder

MÅNADENS GASTRONOM LAGAR JULSKINKA PÅ VILDSVIN

Har ni inte provat att koka julskinka på vildsvin så är det hög tid att ni gör det. Idag lagar han julskinka på vildsvin, om du inte har provat innan bör du göra det nu
Gravad hjort höjer smaken

Gravad hjort höjer smaken

Här, runt stugan stryker det både vildsvin och rådjur, men har ännu inte sett någon hjort “live” som man säger
Vildsvinsstek, rösti med selleri och en sås på kantareller och äppelcider…

Vildsvinsstek, rösti med selleri och en sås på kantareller och äppelcider…

Medan kaffet gjorde strupen varm samt tillförde den koffeinhalt till min kropp som den behövde kom också receptet till för dagens inlägg till som skulle bestå av en stek på vildsvin späckad med rökt sidfläsk, röstipotatis med selleri och en kantarellsås med en touch av en torr fransk äppelcider

Långfredagsvildsvinsstek

Långfredagsvildsvinsstek hade varit ett legendariskt ord på wordfeud men här är det vad som ska ätas idag på Långfredagen
Utsökta älgfärsbiffar

Utsökta älgfärsbiffar

Har du inte tillgång till just älgfärs, så fungerar detta receptet även bra på annat vilt såsom hjort och vildsvin
Baconlindad vildsvinsstek med hasselbackspotatis och skogssvampsås

Baconlindad vildsvinsstek med hasselbackspotatis och skogssvampsås

Varför inte en söndagsstek av vildsvin. Baconlindad vildsvinsstek. Skyn från vildsvinssteken. Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster) Baconlindad vildsvinsstek
Vild Wellington på älgfilé

Vild Wellington på älgfilé

Detta recept går naturligtvis att göra på vilket vilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt
Örtspäckad vildsvinsstek med senapssky och saltrostad potatis

Örtspäckad vildsvinsstek med senapssky och saltrostad potatis

Tillaga steken i 175 grader i ca 1–2 timmar tills innertemperaturen visar 65–68 grader. Receptet kommer ur boken ”Vildsvin, 52 utsökta rätter från tryne till svans” som är skriven av Mikael Axell och Frida Ernsth. 800 g Fransyska av Vildsvin
Vildsvinsytterfilé med kantarallsås

Vildsvinsytterfilé med kantarallsås

Börja med att blanda ihop alla ingredisenser till marinaden till vildsvinet i en skål. Vildsvin. Tillaga sedan i ugnen på 150grader tills att innertemperaturen är ca 65grader för medium 1 kg vildsvinsytterfilé
Vildsvinsstek med timjansbearnaise

Vildsvinsstek med timjansbearnaise

Vildsvinsstek, drygt 1 kg. Lägg steken i en ugnsfast form och låt den stå i ugnen tills den når en innertemperatur på 67 grader (=medium stekt)