Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter med Vildsvin och Lisa tipsar om god dryck. Har ni inte testat Vildsvin ännu så tycker jag ni skall göra det
Lördagen bjuder förmodligen på något med vildsvin sen får söndagen överraska oss. När köttbiten är färdigrökt delar du den i mindre bitar och maler dom till färs tillsammans med
Medan kaffet gjorde strupen varm samt tillförde den koffeinhalt till min kropp som den behövde kom också receptet till för dagens inlägg till som skulle bestå av en stek på vildsvin späckad med rökt sidfläsk, röstipotatis med selleri och en kantarellsås med en touch av en torr fransk äppelcider
Detta recept går naturligtvis att göra på vilket vilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt
Det är inte så att jag är ledsen nu när jag sitter här och tänker tillbaka på den middagen och inte heller då jag inser att påsen på hatthyllan i tåget innehåller filéer från de omnämnda gösarna samt några bitar vildsvin som ska få förgylla en dag framöver
Ölkorv på vildsvin. Lambdog med kumminpicklad rödlök och rökt senapskräm. Ölkorv på vildsvinNordic Hot Dog Championship – Vinn en resa till New YorkThe Hangover Hot dogSemifinalister Nordic Hot Dog ChampionshipÅbyböjenNordic salmon and dill sausage with white wine/Brooklyn Pilsner sautéed onion and a horseradish cream sauce served in a crusty baguetteWicked BangerSyrlig kalvkorv med dill och kantareller , senap och västerbottenost
Gillar du lite rökig smak på såsen, tillsätt gärna lite rökt paprikapulver. 1En söt och stark salsa som är god till kött, till exempel till grillat vildsvin
Vill du ha mer sting, så ös på med mer rökt, eller lite starkt paprikapulver. 1 kg gris eller vildsvin, helst karré eller annan fet del. 2 msk rökt paprikapulver. 1 kg gris eller vildsvin, helst karré eller annan fet del. 2 msk rökt paprikapulver
Ölkorv på vildsvin. Pastrami är fantastiskt gott. Denna saltade köttbit är full av smaker. Man saltar in köttet i en kryddig saltlag sedan kryddar man köttet och röker den
Julskinkor, kamben, tjocka revben, Lammbringa, Märgben, Grisfötter, Entrecote, Secreto Iberico och sist men inte minst ett helt vildsvin som ska finstyckas
Lamm och vildsvin. Rökta räkor med vitlöksbröd och tsatsiki. Då är det dags för ny intervju, denna gången är det Robin Linghage som svarar på mina frågor
Jag har gjort korv en gång, de blev väldigt gott, vildsvins salsicha. Förutsatt att ungarna har tänder och gillar allt så hade jag nog börjat med en förrätt på rökta musslor och grillad pilgrimsmussla