Skyn från steken, tillsätt rödvin. Har du testat vildsvinsstek. -) Vildsvinsstek på mitt vis* 4 pers. 800 g benfri vildsvinsstek Salt och nymalen vitpeppar 2 msk timjan 4 vitlöksklyftor Smör 2 dl dl rödvin 3 dl vatten 1 oxbuljongtärning 3 små lökar, t. Läs även andra bloggares åsikter om Vildsvinsstek , Vilt , Rödvinssås 4 pers. 800 g benfri vildsvinsstek
Och ett ekologiskt rödvin. Baconlindad vildsvinsstek. Skyn från vildsvinssteken. Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster) Baconlindad vildsvinsstek
5 dl rödvin. Bryn köttbiten runtom i smör. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan. Skala och hacka lök och vitlök, tärna moroten och strimla sellerin
5 dl rödvin. 1 kg vildsvinskött benfritt kött, t ex bog smör salt nymald peppar 3 st schalottenlökar 3 st vitlöksklyftor 1 st morot 1 st selleristjälk 1 tsk fänkålsfrön stötta 4 st kvistar rosmarin 2 st lagerblad 2 msk tomatpuré 5 dl rödvin 1 msk viltfond 3 tsk flytande honung 2 msk smör Servera med
Köttet fick först ligga i lite rödvin. Jag gjorde en timjanbearnaise och började med att låta rödvinsvinäger reducera tillsammans med timjan, rödlök och vita pepparkorn tills jag hade kvar några matskedar vätska
1,5 kg grytbitar jag använde en vildsvinsstek går också bra med nöt eller älg. 5 dl rödvin. 1,5 kg grytbitar jag använde en vildsvinsstek går också bra med nöt eller älg. 5 dl rödvin
Koka ur stekpannan med rödvinet och lika mycket vatten samt buljongtärningen och slå över steken. Vildsvinsstek kan vara väldigt ojämn i hårdheten, därför är det svårt att bestämma exakt hur länge steken ska brässeras
3 dl gott rödvin. Hacka lök och morot. Fräs dem i smöret på medelvärme tills de fått lite färg. Pressa ner vitlöken och tillsätt övriga ingredienser utom maizena och tranbär