Medan kaffet gjorde strupen varm samt tillförde den koffeinhalt till min kropp som den behövde kom också receptet till för dagens inlägg till som skulle bestå av en stek på vildsvin späckad med rökt sidfläsk, röstipotatis med selleri och en kantarellsås med en touch av en torr fransk äppelcider
Middagsplanen var att göra ett recept från Jens Linders Långkok med kotlettrad men den kotlettrad som fanns tillgänglig var definitivt inget att hänga i julgranen, och därför blev den utbytt till vildsvinsstek
Recept hämtat ur boken ”Vildsvin. Receptet är fotat av Stefan Wettainen. Snitta fransyskan/bogbladsteken på mitten nästan helt igenom, salta och peppra sidorna och strö över örter och vitlök
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 1 1/5 kg vildsvinsstek 1 st Vitlöksklyfta salt och peppar smör och olivolja Gräddsås 3 dl steksky (eller sky + vatten) 2 dl Vispgrädde 1 msk konc köttfond 1 msk Ljus sirap 2 msk maizena, majsstärkelse salt och peppar Till servering kokt potatis eller potatisgratäng
se och kollade igenom alla hans recept. Hittade detta receptet som såg så himla gott ut, och dessutom så slog det mig att jag inte har gjort gulaschsoppa på väldigt länge
Så får jag inte glömma att jag har en stor orrhöna, pytonorm och vildsvinsstek sen innan i frysen. Nu är det dax för Helenas tips på fisklasagne, ett helt annat recept än Pernillas fisklasagne