Vildsvinsstek som jag gjorde den. Ugnen som stod och väntade med sina 100 grader fick ett digert besök av steken som nu fick stå till innertemperaturen var 57 grader
Gör plats för steken i mitten och sätt i en stektermometer, vispa ur stekpannan med vattnet och häll över potatisen, låt stå i ugnen på 200 grader drygt 1 timme, termometern ska stå på 70 grader. Vildsvinsstek ca 1 kg
In i ugnen och sedan fick den sällskap av potatishalvor. Middagsplanen var att göra ett recept från Jens Linders Långkok med kotlettrad men den kotlettrad som fanns tillgänglig var definitivt inget att hänga i julgranen, och därför blev den utbytt till vildsvinsstek
Rosta potatisen hel med salt, olja och timjankvistarna i ugnen på 180 grader i 30–40 minuter. Snitta fransyskan/bogbladsteken på mitten nästan helt igenom, salta och peppra sidorna och strö över örter och vitlök
Rosta potatisen hel med salt, olja och timjankvistarna i ugnen på 180 grader i 30–40 minuter. Snitta fransyskan på mitten nästan helt igenom, salta och peppra sidorna och strö över örter och vitlök
Ugnsstekta rotfrukter passar bra till. vildsvinsstek. Värm ugnen till 175 grader och stek färdigt i ugnen ca 1 timme, eller använd termometer, steken är färdig vid 75–80 grader
Vildsvinsstek, drygt 1 kg. 200 g ghee (eller ca 225 g smör). Sätt ugnen på 100 grader. Lägg steken i en ugnsfast form och låt den stå i ugnen tills den når en innertemperatur på 67 grader (=medium stekt). 3 äggulor 200 g ghee (eller ca 225 g smör)
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
dillpestopotatis, se recept brysselkål som frästs med äppeltärningar Ugn. 2 kg vildsvinsstek. 2 kg vildsvinsstek 1 st vitlöksklyfta 2 msk senap 0. Häll på vatten och fond och tillaga i ugn tills köttet har en innertemperatur på 70°
Palsternacka fick rostas i ugnen på cirka 175 grader i 40-60 min. Det ligger nära till hands att äta vildsvin när man bor nära en skog som är helt fylld av djuret