Vin till kalkon recept

Heltstekt Kalkon

Heltstekt Kalkon

Dryck som rekommenderas till är något vin av druvan Pinot Noir. Sweet Potatos & MarsmallowsKoka skivad Sweet Potatoes tills den blir lite mjuk
Klart kalkonen ska ha en sås

Klart kalkonen ska ha en sås

Min kära mor ska ge sig på den till oss på annandagen. Kalkonen kräver dock sin sås och godaste såsen är ju gjord på själva spadet
Fikonsås till anka.

Fikonsås till anka.

En sås som passar lika bra till kyckling, gås och kalkon som till anka. Då gäller det att tänka i nya banor och de banorna ledde oss till fjäderfän, vi valde att smaska i oss ankbröst istället i måndags
Kalkon Chasseur

Kalkon Chasseur

Tillsätt vatten, buljongtärning, vin, persilja, dragon och timjan och låt det koka några minuter. Med en sås av champinjoner och en skvätt vitt vin blir det en riktig kalasmiddag
Kalkon

Kalkon

Kardemumma och bulgur kanske låter mysko men det funkade, framförallt tillkalkonsåsen. Jag fortsätter min kamp mot frysen och jag vet inte hur det går till men hur mycket jag än plockar ut ur den så tar det aldrig slut
Kalkon och Paprika på spett med Färskoströra

Kalkon och Paprika på spett med Färskoströra

Ett glas vin smakade gott till. Det var kul att lära sig en del om Grekisk mat, krögaren gjorde tom en Grekisk Jultallrik, med hemlagad korv, vinbladsdolmar och annat gott
Vinn 3 månaders coaching!

Vinn 3 månaders coaching!

Skriv en kommentar till detta inlägg (på bloggen, inte på Facebook) och ge en motivering till varför just du ska vinna
Fruktglaserad kalkon på gåsavis

Fruktglaserad kalkon på gåsavis

Koka katrinplommonen med socker, kanel och vin. Rör samman alla ingredienserna till glaseringen. Skölj och torka kalkonen ut och invändigt
Pasta med kalkon & fänkål

Pasta med kalkon & fänkål

Så här efter Thanksgiving kanske det finns kalkonrester att använda, eller så gör du receptet på kyckling eller skinka
Bourguignon på kalkon och krämig gratäng

Bourguignon på kalkon och krämig gratäng

Strö över mjölet - Rör runt - Tillsättvin, buljong, tomatpuré, timjan lagerbland och vitlök. Den här grytan kan med fördel göras dagen innan för den blir bara godare av att stå och dra till sig alla smakerna
Ännu en buffé...

Ännu en buffé...

Jag fick frågan om jag hittat något prisvärd champagne och jag kan ärligt säga att jag är mer bevandrad bland de övriga mousserade vinerna