Vin till kantarellsoppa recept

Krämig kantarellsoppa med smak av citron

Krämig kantarellsoppa med smak av citron

Krämig kantarellsoppa med frisk smak av citron. Till förrätt räcker den till 6 personer annars 4 portioner. 2 dl vitt vin. 2 dl vitt vin
Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

4 2 l kantareller (2 l motsvarar ca 600 g) 3 schalottenlökar 2 msk smör eller margarin 3 dl vitt vin 5 dl vispgrädde 1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 dl hackad persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kantarellsoppa med ädelost

Kantarellsoppa med ädelost

Persilja till garnering. Tillsätt smör och lägg i lök och vitlök. Tillsätt vatten, grädde och buljongtärning
Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

Fick tips om ett vitt vin från Kalifornien som heter Gnarly Head som skulle passa till. Häll på vinet och låt det koka in
Kantarellsoppa....

Kantarellsoppa....

Tillsättvinet. Blanda olivolja, vit balsamvinäger, färska örter som är finhackadealt. Så kvällen till ära invigde jag dem med kantarellsoppa, som förrätt innan vi gick loss på det underbara lammet som också införskaffades i saluhallen på Tovedals
Kantarellsoppa med crème fraiche och gräslök

Kantarellsoppa med crème fraiche och gräslök

Tillsätt mjölken och grädden och låt soppan koka upp, ta av den från värmen och mixa den slät, är du inte nöjd med tjockleken så späd med mer mjölk, blir den för tunn så koka hellre ned den lite än att reda av den
Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

Tillsätt grädde och vin och låt koka upp, Smaka av med salt och peppar samt vin för att få fram rätt syra
Kantarellsoppa med hasselnötter

Kantarellsoppa med hasselnötter

Smaksätt sen med soja, citron, salt, peppar och vin. Fräs i smöret tills vätskan försvunnit. Hacka svamp och lök
Kantarellsoppa!

Kantarellsoppa!

(Spanska kronprinsen hade mousserande vin från denna vingård vid sitt bröllop då Peralada vunnit en tävling för mousserande viner inför kronprinsbröllopet)Eftersom vi nu officiellt har kommit fram till den första höstmånaden, september, tyckte vi att det kunde vara lagom med ett hösttema för de rätter vi valt ut till kvällen
…kantarellsoppa och varma mackor?

…kantarellsoppa och varma mackor?

En riktigt hyvens potatissoppa, i med lite kantareller, lite vin och lite creme fraiche. Till soppan blev det som synes varma mackor med rostade sesamfrön, paprika, spenat, oliver och ost på