Tillsättvinet och låt det koka in. De där meteorologerna sa att vintern skulle komma nu. Tillsätt trattkantarellerna och låt dem fräsa tills all vätska försvunnit
Lägg sedan undan några stycken till garnering. Till fredagens lunch kapade jag ett Halv 8 hos mig-recept. 5 dl vitt vin1 msk kapris0. 5 st citron, pressad 3 msk crème fraiche1 tsk vitvinsvinäger 1 msk fryst basilika1-2 tsk sambalBlötlägg svampen om den är torkad. 5 dl vitt vin. 1 tsk vitvinsvinäger
Tillsättvinet och låt det koka in. De där meteorologerna sa att vintern skulle komma nu. Tillsätt trattkantarellerna och låt dem fräsa tills all vätska försvunnit
Häll på vin, citron och kryddor. Jag äter det största målet till lunch, och eftersom mättnadskänslan är bättre, så blir det bra med en liten rätt till kvällen
Häll därefter på vin, vatten, grädde, fond och soja. Sketasköj, passar bättre till gänget som var här. En perfekt vintermaträtt och smidig eftersom den med fördel kan förberedas
½ dl vitt vin. Den är för mastig att äta som huvudrätt men passar perfekt till förrätt. Trattkantarellsoppa med gorgonzola är en mycket god och mustig soppa som med gorgonzolan får en lite tyngre och karakteristisk smak
Idag blev det till att äta lunch ute igen,och visst är väl tunnbröd en otrolig tillgång då. Idag blev det en fyllning av ost, stekt ägg och paprika,och så rykande hett kaffe tillsammans med strålande sol som smekte våra näsor
Trattkantarellerna jag plockar torkar jag på tidningspapper på torkställningen för tvätt i källaren, så nu har jag flera burkar med skogens läckerheter att ta fram och laga till i vinter